Recensie

A Star Is Born

Op een warme dinsdagavond togen wij naar Pathé om een film te gaan bekijken waar de kranten lyrisch over zijn: A Star Is Born. Met Bradley Cooper en Lady Gaga in de hoofdrol. Dat moesten we zien!

Het muzikale drama vertelt het verhaal van een rockster op zijn retour (Cooper) die in een kroeg iemand hoort zingen en haar onder zijn hoedde neemt (Lady Gaga). De leerling streeft de leermeester voorbij en dat zorgt voor voldoende drama.

Het acteerwerk is uitstekend en ook het verhaal maakt dat de film erg boeiend is. Maar wat niemand van tevoren wist is dat Bradley Cooper een uitstekende zanger blijkt. Alle liedjes die in de film worden gezongen zijn live opgenomen. Eén ervan zelfs op het legendarische festival van Glastonbury. De soundtrack is volledig te vinden op YouTube en Spotify. Zoek bijvoorbeeld eens naar Alibi of Shallow.

Laten we eerlijk zijn, de film kreeg vooral veel aandacht omdat het het filmdebuut is van een van de grootste popsterren van dit moment. De verwachtingen zijn hooggespannen. Gaga maakt het helemaal waar. Niet alleen laat ze maar weer eens zien dat ze fantastisch kan zingen, ook haar acteerwerk is sterk en geloofwaardig. Bovendien is de chemie met Cooper goed te zien.

Er is niet veel te zeggen over deze film, je moet hem gewoon zelf gaan bekijken. En niet wachten tot ie op Netflix verschijnt. Gewoon naar de bios toe voor de beste ervaring. Het is absoluut de moeite waard! Zorg alleen wel voor een pak zakdoekken. Aan het einde van de film zat ik namelijk naast twee huilende huisgenootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.