Tien Geboden

De tien tips om geld te besparen

Aan het einde van je geld altijd nog een beetje maand overhouden, studenten kennen het als geen ander, want die zijn nou eenmaal skeer. De stufi heeft zijn laatste adem langzaam uitgeblazen en wij, de generatie van de toekomst, moeten als een Kobold in Goudgrijp ons magere centenbuideltje beschermen met ons leven. Om je een handje te helpen hebben we alvast tien skere tips op een rijtje gezet.

  1. Je zal het altijd zien! Net op brakke-kak-ochtend is het wc-papier op. En shit! Precies nu staat er nog 50 cent op je rekening. Je kunt vanaf nu natuurlijk je sanitaire behoeftes in de ACLO en de UB doen en rustig wachten tot je minder skere huisgenoten eindelijk een nieuwe voorraad aanschaffen, maar we snappen ook wel dat er niets fijner is dan poepen en plassen op je eigen vertrouwde wc’tje. Daarom mag je van ons, om het echte studentengevoel te ervaren, één keer per maand zo’n superskere éénlaagse rol schuurpapier uit de kroeg in je tas stoppen. Let maar op hoe snel je dat afleert.
  2. Doe hip en wordt flexitarier: bespaart enorm veel geld en draagt ook nog eens bij aan een blij milieu!
  3. Verder in de categorie doe iets goeds: ga bloed doneren, want gratis gevulde koeken en stroopwafels na afloop!
  4. Installeer de Wiebetaaltwat-app en de Tikkie-app op je telefoon. Met één tik op je scherm heb je geld overgemaakt naar je studiegenoten en zij naar jou, maar de WBW  geeft ook aan dat het nu ook echt eens jouw beurt is om pleepapier te halen.
  5. Zorg dat je maagje gevuld is als je boodschappen gaat doen … en leeg wanneer je gaat zuipen.
  6. Koop je groenten en fruit op de markt! 3 avocado’s voor 1 euro is inmiddels het levensmotto van de echte Groningse fitgirl. Iedere dinsdag, vrijdag en zaterdag staat de Vismarkt vol met vitamientjes voor veel minder geld dan in de supermarkt.
  7. Zin om uit eten te gaan? Vergeet het maar. Eenmaal student zijnde trekken ineens je pappie en mammie niet meer gul hun beurs aan het einde van de avond, dus die luxe is niet meer aan jou besteed. Tenzij je een restaurant reserveert via www.hetlaatstetafeltje.nl. Op deze site vind je iedere dag andere last-minute aanbiedingen om luxe te dineren voor een skeer bedrag. Helemaal top dus.
  8. Activeer je bonuskaart. Shoppen in de bonus is sowieso geen slecht idee natuurlijk. Maar met een geactiveerde bonuskaart selecteert Albert Heijn bonusaanbiedingen die speciaal zijn afgestemd op jouw koopgedrag. Vet chill als de instant noodles en XL-condooms ook eens in de aanbieding zijn.
  9. Koop een ACLO-kaart. We weten allang hoe dat gaat: je studententijdperk breekt aan en voor je het weet  is bier niet alleen je borrel, maar ook ineens je lunch en ontbijt. Maar na een jaar passen ineens je broeken niet meer dicht en voor nieuwe kleren kopen ben je gewoon te skeer. Het onvermijdelijke is aangebroken. Neeee, niet stoppen met bier drinken, mafkees! Maar wel tijd om te sporten. Bij de ACLO sport je voor €59,95 per jaar letterlijk ONBEPERKT (van groepslessen tot paaldansen en schermen) en met nog een kleine extra bijdrage kun je ook nog je skere tanktop showen in de fitness.
  10. We kunnen de beginnende student natuurlijk niet met een gerust hart de grote boze buitenwereld insturen zonder misschien wel de belangrijkste  budget-tip die er is: doe het veilig! Ja kinders, baby’tjes zijn duur. Morning-afterpillen en SOA-testen trouwens ook! Groetjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.