De grote vegaburger test

Vegaburgers: wij hebben er een haat-liefde verhouding mee. Soms een flauwe, kleffe boel in je mond, soms een goddelijkheid die bijna een sappige, echte burger evenaart. Maar mijn god, wat een keuzestress is er altijd in de supermarkt: want moet ik die groene, oranje of gewoonweg bruine burger kiezen? De Studentenkrant nam de proef op de som en zocht de gekste vegaburgers voor je uit. Van quinoa tot uluwatu tot pompoen, onze smaakpapillen kregen het zwaar te verduren. Lees hieronder ons oordeel.

Door Karlijn Saris en Paulien Plat

Alle burgers zijn beoordeeld op smaak, looks, prijs en textuur met een cijfer van 1-5: 1 als slechtst; 5 als best. Alle burgers zijn te koop bij de Albert Heijn.

Algen-Quinoa burger
Oké, dit ruikt zuur en naar roggebrood. We zijn dus niet zo enthousiast. Het is gróén, beetje donkergroen. Daar gaan je nekharen al gelijk rechtovereind van staan, want een burger hoort niet deze kleur te zijn.

Smaak: 2

Prijs: 2,99 voor twee stuks
Textuur: 2,5
Looks: 0,3

Oordeel van de redactie: “Het is groen en het stinkt, dit is toch geen eten”; “Dit is intens ranzig”; “Het is warm en het is vies.”. Niet kopen dus!

 

 

 

 

Pompoen-tijm burger
Een van de redactieleden is enorm fan van deze burger. De rest vindt de smaak ook wel chill, maar vindt het geheel veel te plakkerig. Maar goed, we zullen het wel allemaal nog een keer op een broodje gooien, dus een dikke voldoende qua smaak krijgt het wel.

Smaak: 3,8
Prijs: 2,49 voor twee stuks
Textuur: 1
Looks: 4

Oordeel van de redactie: “gadver het plakt echt aan mijn gehemelte”; “oh de smaak is wel chill”; “oké met kaas en saus en sla is dit best wel oké lekker maar het plakt”. Soort van wel kopen als je ertegen kan als een burger zich als een zuignap tegen je gehemelte aanplakt.

 

 

 

Mexicaanse bonenburger

Ha, deze is lekker. Gewoon lekker. Hoeven we verder niet heel veel woorden aan vuil te maken, zeker aan te raden

Smaak: 4
Prijs: 2,99 voor twee stuks
Textuur: 2
Looks: 4

Oordeel van de redactie: “oké hij is wel een beetje slap, maar hij is echt lekker”; “beetje pittig, is chill”. Wel kopen dus!

 

Seagreen Uluwatu wakame burger

Smaak: 1,8
Prijs: 2,99 per twee stuks
Textuur: 3
Looks: 2

Oordeel van de redactie: “lijkt op een spinazieburger en bakt niet bruin”; “ja nee gadver”. Dit is een nee voor ons.

 

 

 

 

 

 

 

AH vegetarische gegrilde hamburgers

Smaak: 4,5
Prijs: 1,95 voor twee stuks
Textuur: 4,5
Looks: 4,5

Oordeel van de redactie: “JAAA fucking chill dit is wat we willen”. KOPEN!