Actueel

SPOILER ALERT – Vind je stageplaats ZONDER stagebureau

Je zit in je tweede of derde jaar en je bent hopeloos op zoek naar een stageplaats voor je scriptie. Het aanbod van het stagebureau is schaars en alles wat je vindt, is net niet wat je zoekt (geen stagevergoeding=geen deal). No worries, want wij hebben tips voor jou om met een beetje effort een stageplek te ritselen… Met LinkedIN!

Facebook… And now for something completely different
Met Instagram en Facebook zet je content online en zie je hoe je volgersaantal en je number of likes groeit. Op LinkedIN vergroot jij de zichtbaarheid van je profiel anders. Je bouwt een netwerk op van mensen die je persoonlijk al kent en zie je meer info als je meer connecties hebt op dit platform.

Heb je een bijbaan of werk je als vrijwilliger in jouw studierichting, voeg je collega’s als connectie toe. Zijn klasgenoten en docenten hier actief op, voeg hen dan ook toe. Vraag het eerst wel even, want dat is wel zo netjes en is de kans groter dat zij het verzoek accepteren.

Profiel invullen met een koud biertje
Schenk je favoriete alcoholisch drankje in, want dit is gewoon routine schrijfwerk wat eraan zit te komen. Een recruiter is op zoek in LinkedIN en komt jouw profiel tegen in lange lijst met profielen. Het eerste dat zij zien, is de kopregel. Wees niet koppig en pas dit altijd aan!

Laat recruiters in de kopregel expliciet weten dat JIJ op zoek bent naar een stageplaats, zodat je meer clicks op je profiel krijgt. Hier zien zij ook je face pic, dus plaats hier een professionele foto (en daarmee bedoel ik dus niet een strandfoto met voldoende inkijk).

Persoonlijke LinkedIN-pagina
Je eigen LinkedIN-pagina lijkt erg op een CV en recruiters kijken er ook zo naar. Wees dus zo volledig mogelijk in je achtergrond, vaardigheden, prestaties en aanvullende informatie. Eigenlijk kan je jouw CV gewoon hierin overnemen. Lekker makkelijk, toch?

Waar je meer aandacht aan moet besteden, is je samenvatting. Zo kan je de samenvatting schrijven op basis van je projectresultaten van je opleiding of (bij)baan, je persoonlijkheid, je vaardigheden of een combinatie van die drie. Vind je dit moeilijk, kijk dan hoe jouw connecties dit schrijven of kijk op deze blog: https://www.lifebrander.nl/blog/personal-branding/4-voorbeelden-linkedin-summary/

Nu je profiel ingevuld is, vraag je jouw connecties of zij jouw vaardigheden willen onderschrijven. De recruiter ziet dan foto’s achter jouw vaardigheden staan, waardoor het meer kracht bijzet dat je hier goed in bent. Zie het als een “Vind ik leuk” van Facebook voor recruiters.

We want you!
Zet nu bij ‘Carrière interesses’ dat je beschikbaar bent en nu is je profiel ook bij hen zichtbaar. Pas nu ook je URL-link aan, zodat je makkelijker te vinden bent. Deel je profiel online om nog sneller een groter netwerk te krijgen. Hoe groter je netwerk, hoe sneller je connecties krijgt en dus beter vindbaar wordt.

Heb je hier meer tijd voor over omdat je toch geen leven hebt, kijk dan op profielen van medewerkers bij het bedrijf waar jij wilt werken. Iedereen maakt gebruik van buzzwords, zoals “innovatief” en “sociaal” en je valt sneller op als jij deze ook gebruikt.

Wil je buzzwords gebruiken? Kijk altijd hoe dit past in de rest van je profiel en gebruik dit niet te pas en te onpas. Gebruik je deze trefwoorden, maak er dan een magnet-link van. Zoeken recruiters hierop, dan ben jij sneller zichtbaar en dus sneller klikbaar voor hen. Doe hier je voordeel mee en scoor je stageplek!

 

 

 

Een gedachte over “SPOILER ALERT – Vind je stageplaats ZONDER stagebureau

  • Mooi artikel Björn. Ik heb het in ieder geval gedeeld op LinkedIn.
    Voor inspiratie kun je natuurlijk ook kijken bij andere professionals die van LinkedIn hun werk hebben gemaakt ;)
    Beter goed gejat dan slecht bedacht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.