Actueel

Happy Italy geopend in Groningen

Van bepaalde dingen in het leven heb je chronisch te weinig. Voor studenten komt dat vaak neer op koffie, stufi en goedkope restaurants. We kunnen dan ook vreugdevol mededelen dat het studentenleven in Groningen vanaf 21 maart weer een geluks-eenheidje rijker is op het gebied van pizza: Happy Italy opende eindelijk haar deuren in onze wereldstad! Proeven is meemaken, dus de redactie nam haar verantwoordelijkheid en testte het voor jullie uit.

Menu ****

We werden aangenaam verrast door de menukaart; aan pasta-en pizzakeuze geen gebrek, maar aan voor,-bij-en nagerechten is ook gedacht. Naast de klassiekers bruist het menu ook van de nèt wat meer creatieve uitspattingen. De wereldverbeteraars komen hier zeker aan hun trekken, want er staan meer dan genoeg vegetarische gerechten op de kaart, zelfs aan de veganisten is gedacht. Kortom: het kiezen viel ons zwaar (en niet alléén omdat we vrouwen zijn).

Sfeer *****

Het restaurant deed ons in de verte denken aan de Pastafabriek, maar hier is overduidelijk een betere binnenhuisarchitect aan het werk geweest. We stuiterden van enthousiasme over de inrichting, want ondanks de reusachtige oppervlakte van het pand is het ontzettend gezellig, knus en stijlvol. Happy Italy is zeker meer dan een hap-slik-weg-toko voor je dagelijkse studie-junkfood. Met je tutorgroep, je tinderdate of met je ouders, hier moet je zijn voor een sfeervol avondje dineren. Woorden schieten haast tekort, dus neem gewoon snel zelf een kijkje!

Bediening ***

Ach, wat een leukertjes allemaal. En een zorgen, je wordt op je wenken bediend. Het pand is enorm en het aantal zitplaatsen lijkt haast ongelimiteerd, maar toch werden we ontzettend snel geholpen. Na de publicatie van deze recensie zal het restaurant waarschijnlijk uit zijn voegen barsten van populariteit, maar tot op heden heeft het personeel de spirit nog goed te pakken.

Eten ****

Allemaal leuk en aardig, die eerste indruk, maar hoe is het eten? Onze hoofdredactrice kreeg een pizza voor haar neus die bijna twee keer haar lichaamsoppervlak besloeg en óók nog eens goed smaakte! Ook de pasta is met vlag en wimpel geslaagd. We hadden ons op gooi-en-smijtwerk voorbereid, maar werden aangenaam verrast. Ook over de student-en milieuvriendelijkheid is nagedacht, want wat je niet op kunt kan in de doggy-bag.

Prijs-kwaliteit ****
We horen je al denken: wat mot dat kost’n dan? Nou, niet veel! Of je nu culinair wilt uitpakken of moet teren op de magere restanten van Ome Duo, de meeste hoofdgerechten blijven tussen de vijf en negen euro. Kijk, daar worden we blij van.

Eindoordeel

Fijn, heel fijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.