Recensie

Thuisbezorgd op de fiets: nog meer eten

Je hebt ze misschien al door de stad zien fietsen, de oranje fietsen met daarop in het oranje geklede koeriers die monter, met een oranje tas op hun rug, eten bezorgen aan ons: de hongerige student. Jawel jawel, als zesde stad in Nederland heeft Thuisbezorgd hun eigen bezorgdienst geopend.

Naast het feit dat dit natuurlijk hartstikke milieuvriendelijk is betekent het ook dat restaurants die eerder niet konden bezorgen, zoals de Papa Joe, Cervantes en Vapiano’s eten bij je skere studentenhuis af kunnen leveren. We hadden kort een gesprekje met Thuisbezorgd en een van hun koeriers.Op de vraag of er nog meer restaurants bijkomen krijgen we te horen dat dit zeker de bedoeling is, dus voordat je het weet kun je binnenkort een mokertjeluxe vijfsterrendiner aan de stoep laten bezorgen.

De bezorgers hebben het overigens goed voor elkaar, ze zijn gewoon in loondienst (dus geen #BOOS-taferelen of een nukkige SP op de stoep) en volgens Hanneke, de koerier die we spraken, ziet ze de stad nu anders. ”Je ziet de stad op een hele andere manier, je vindt veel verstopte straatjes.” met het oog op de verstopte straatjes is er soms een klein probleem, ze verdwaalt soms en Google Maps is dan ook haar held. Niet de minste held overigens, want deze koerier is de allereerste ooit die daadwerkelijk zonder problemen en op tijd de deur van ons pand vond om onze doodhongerige redactie te voorzien van tapas. Geef die meid een pluim, ze verdient het.

So anyway, Groningen is weer een stukje mooier geworden: naast de kekke oranje fietsjes die het straatbeeld mooi inkleuren, kunnen we onze eetlust nog fijner bevredigen, wij vinden het helemaal mooi!

Een gedachte over “Thuisbezorgd op de fiets: nog meer eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.