Opinie & Debat

Ode aan de BJ

’s Ochtends wordt je wakker. Je strijkt de haren uit je gezicht, wrijft in je ogen en kijkt opzij. Je scharrel begint ook langzaam wakker te worden. ‘Goeiemorgen,’ zeg je. ‘Hoi,’ zegt de ander. Jullie geven elkaar een zoen en knuffelen even. ‘Ontbijt met een BJ?’ vraagt de een. De ander glundert. Jullie stappen uit bed en doen de badjassen aan.

Hoe kan een mens zonder? De badjas is een multifunctioneel en comfortabel stijlicoon. Tegenwoordig vind je ze in alle soorten en maten. Geel, groen, grijs, wit, blauw, oranje met tijgeroortjes op de muts, roze, rood. Printjes zie je ook vaak langskomen: sterren, maantjes, bloemen, vogels, zebrastrepen, brillen, je kunt het zo gek niet bedenken.

De badjas is te gebruiken op alle momenten van de dag. Je trekt hem ’s ochtends als je wakker wordt aan om naar de douche te lopen zodat je niet in je blote hol over de koude gang hoeft te lopen. Bovendien heb je ook geen last van een pyjamabroek die nat wordt van het douchewater van je huisgenoot die voor jou in de douche stond wanneer je hem uittrekt. Of je trekt hem alleen even snel aan om naar de wc te gaan voordat je weer bij je scharrel in bed duikt.

’s Middags is een badjas ideaal om je even warm te houden als je het koud hebt op je kamer en de verwarming weer eens niet aan wil slaan. ’s Avonds kun je hem om precies dezelfde reden aantrekken. Je bent dan namelijk ook wat toonbaarder dan wanneer je wegkruipt in een Snuggie. Een dekentje is ook wel lekker, maar daar moet je toch onder vandaan komen als je eventjes op moet staan. Een badjas kun je gewoon lekker aan houden! Bovendien is een badjas enorm stijlvol. Denk maar aan Hugh Hefner, die altijd vrolijk in zijn karakteristieke rode badjas door zijn villa huppelde.

En het zit gewoon lekker. Je kunt de band zo strak aantrekken als je zelf wilt. De stof is doorgaans superzacht, of die nou van badstof, flanel, of fluweel is gemaakt. Het is ook lekker luchtig en perfect voor wanneer je van een frisse bries in je kruis houdt. Draag hem alleen niet al te los, zeker niet wanneer je alléén een badjas aan hebt. Dat wil niemand zien.

Tot slot kan een badjas ook enorme hilariteit met zich meebrengen. Zeker wanneer de jongen de net iets te korte badjas van zijn vriendin aan heeft, terwijl hij over de gang langs de keuken loopt, waar haar huisgenoten net bezig zijn hun ontbijt klaar te maken en daarbij de onderste paar haartjes zien die aan ’s mans zaakje hangen.

Een badjas is een onmisbaar kledingstuk en zou in elke kast moeten hangen. Een dag zonder badjas is een dag niet gelachen. Een koude dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.