Actueel

ESNS 2018: The Cool Quest

Beeld: Anne Wester

We hebben het al vaker gezegd, maar wij zijn fan van The Cool Quest. Funky hip-hop waar je super goed op kan dansen. Het is heerlijk om te zien hoe goed de band op elkaar is ingespeeld en dat ze echt genieten van wat ze doen. Het is niet de eerste keer dat The cool Quest een plekje heeft op ESNS, maar dit jaar hebben ze –gelukkig- het iets te kleine venue de Dogs Bollocks ingeruild voor de grote markt. De Dogs was misschien intiemer, maar voor zo veel lekker muziekgeweld is er echt een groter podium nodig.

Afgelopen zomer brachten ze hun single runnin’ uit, en nog niet zo heel lang geleden verscheen verscheen Goodlife, beide nummers die terug te vinden zijn op hun album wat later dit jaar gereleased gaat worden. naast deze twee pareltjes werden meer nieuwe nummers gespeeld, en ook daar valt niets dan lof over te uiten. Het swingt gewoon.

Als de eerste noten klinken gaat het publiek meteen mee, iedereen heeft er zin in. Synthy geluiden gemixt met strak bas en gitaar werk en de zwoele maar ook ietwat rauwe stem van frontman Vincent om het af te maken. De muziek danst, de bandleden genieten en het publiek gaat los, het recept voor een zeer chille avond. Het is moeilijk in te schatten hoe de sfeer verder op in de tent is als je zelf helemaal vooraan staat, maar daar was het feestje in ieder geval aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.