Tien Geboden

De Tien: Kerstblunders

De kerstdagen liggen al lang en breed achter ons. De wonderlijke feestdagen waarin iedereen geniet en drinkt met diegenen die zijn liefhebben. Nou ja, het is de vraag of zij elkaar na de feestdagen nog liefhebben. Met al dat alcohol in het spel is bijna geen enkele familie veilig voor drama. Het komt altijd wel goed en achteraf kunnen zij erom lachen. Met een borreltje in de hand. Hier de tien kerstblunders die je absoluut wil vermijden! …en waar je nu de consequenties van ondervindt.

Blowen voor het kerstdiner aan
Kijk, weet je wat het is? We weten allemaal dat je gaat eten als een malle als je stoned bent. Prima voor het diner zou je denken. Alleen één probleem: je familie zit ook nog aan tafel. Zet jezelf pas voor schut als iedereen toch al teveel drank opheeft.

Rookpauze
Het is niet leuk voor de rokers onder ons, maar het is echt ongepast om te roken tijdens het diner. Of iedereen daar moet roken natuurlijk. Het is echt niet leuk voor de niet-rokers als de halve club naar buiten gaat.

Kerstfilms
Je hebt er klassiekers tussen. Home Alone kent bijna iedereen op z’n duimpje en stiekem wenst dat zij ook zo tegen inbrekers konden vechten. Alleen… Kerstfilms zijn uitgemolken tot en met en de nieuwe zijn echt niet te harden.

Roddelen in de familie
Met de nodige drankjes is het makkelijk loslippig te worden aan de etenstafel. De een vertelt weer een geheim door aan de ander en geheid dat je heibel krijgt.

Discussies voeren
Een leuk en luchtig gesprek voeren is soms leuk, maar totaal niet uitdagend. Een brein wil meer, snap je? Een discussie voeren is dan een leuke onderbreking. Maar alleen geen goed idee met kerst. Je krijgt geheid heibel.

Kerstcadeautjes uitpakken voor diner
Cadeautjes zijn duur en je wil ook zoveel geven… Maar dat kan je portemonnee echt niet hebben. Dus heb je een maximum afgesproken. En de kans is groot dat je iets krijgt dat verschrikkelijk cringey is. Dus als je toch een glow in the dark vlinderdasje bij het eten aan wil, doe dan dat uitpakken iets later.

Vriend(in) meenemen naar diner
Je hebt net een nieuwe relatie en je ouders willen die dolgraag met kerst ontmoeten. Zeg nee. Hoe je het wendt of keert, je gaat toch batsen. En wil je echt dat je ouders het horen als jullie op bed liggen? En alles doen wat God verboden heeft? Weet je wat je krijgt? Heibel.

Kersttrui aantrekken
Het is op Instagram vereeuwigd dat je een oerlelijke kersttrui aanhebt. Iedereen van je familie maakt foto’s en zet dat online. Kom op, dat doe jij ook. Dus trek wat moderns aan. Staat leuker.

Kerstborrel op werk
Kerstblunder van een hele andere orde: kerstborrels. Oké, kerstborrels zijn geweldig. Mensen die dronken worden en keihard karaoke meezingen met allemaal rare hoedjes. Maar als Annegien ineens met ‘r dronken harses op je been gaat rijden, schaam je jezelf de tering.

Karaoke
Nog over karaoke gesproken, zing alsjeblieft niet mee. De meesten van ons kunnen dat echt niet en ja, ook dat wordt gefilmd. Misschien dat je in een bedrijfsvideo van de Lidl terecht komt? Who knows. Doe het maar gewoon niet. Ook al is het te leuk en doe je het waarschijnlijk alsnog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.