Tien Geboden

De Tien: Redenen om een snelweg te blokkeren

Vorige maand was er een moment van blinde paniek door heel Nederland: de snelweg naar Dokkum werd geblokkeerd omdat een stel nukkige Friezen niet op een demonstratie zaten te wachten. Dat is natuurlijk een domme reden, daarom hier tien goede redenen waarvoor je wél een snelweg mag blokkeren!

1 De regering brengt weer de gaswinning niet hard genoeg omlaag

Grote kans dat de verantwoordelijke minister ook nog in een dikke BMW zit. Ophopen die hap, luisteren zullen ze.

 

2 Je hebt echt gruwelijk veel zin in een kettingbotsing

Ik eigenlijk elke maandagmorgen wel: een week vol colleges, teveel maand aan het einde van mijn geld. Nee, doe dan maar een kettingbotsing

 

3 Je wilt een nieuwe volksheld worden

Nederland heeft een chronisch gebrek aan superhelden, maar je kunt altijd heldenstatus verkrijgen bij de onderklasse van de Facebookreaguurders door je Fiat Punto dwars op de weg te rammen, eeuwige roem, here I come!

 

4 Randstedelingen

We hebben jullie sensibiliteiten niet nodig hier op het platteland, we maken onze eigen regels wel! Zoals die regel dat we zomaar de snelweg mogen blokkeren als iets ons niet zint! Daar heb je niet van terug met je westerse nuance, he?

 

5 Gezellig willen babbelen met de politie

Geen betere manier om je white privilege te showen dan oom agent de hand schudden terwijl een karavaan aan tweedehands Opels een verkeersader compleet lamlegt, heerlijk.

 

6 Iedereen is gruwelijk brak

Bekend verhaal: je gaat op vrijdagavond de stad in, ontwaakt zaterdagmorgen met een kater en parkeert vervolgens met je vrienden de snelweg plat om even discreet in de berm een braakje te leggen. Ken beur’n.

 

7 Je helpt de politie een handje

Zodat ze eindelijk die hoogbejaarde man kunnen vangen die al jaren lang systematisch mannen die Piet heten uitbuit en kinderen ontvoert naar Spanje.

 

8 Je wil echt heel graag op Dumpert

Blokkeer de weg, hang met een raar accent een onsamenhangend verhaal op aan een man met een roze plofkap over z’n microfoon en het feest kan beginnen. Kom maar met die internetfame!

 

9 Het is een traditie

Het is altijd al zo geweest dat we op 18 november een snelweg blokkeren. Dat is traditie, traditie is een nauwsluitend, waterdicht argument. Geen commentaar.

 

10 Er wordt een mars voor het leven gehouden

…en jij zit daar niet op te wachten. Leven is al moeilijk genoeg, hoepel op met je Middeleeuwse denkbeelden. Hoppa, ik blokkeer je de snelweg. Ga maar weer terug naar Staphorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.