Opinie & Debat

Sugardaddy

“Hé Studenten! Upgrade je levensstijl date een sugar daddy”. Deze tekst met foutieve hoofdletter S, slechte interpunctie én spatiefout stond op de billboards waarmee de website richmeetsbeautiful.nl jonge studentes probeerde te ronselen. Het idee is dus dat een studente van tussen de 18 en 26 een oudere man date in ruil voor dure cadeaus en/of geld. De website zou al meer dan 14.000 leden hebben.

Deze studentes, die schijnbaar aangetrokken worden door deze grammaticapiraterij, bekostigen met deze dates hun studie. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Met wat voor mannen daten deze studentes en hoe gaan die dates in hun werk? Omdat ik niet in contact kon komen met een “sugarbaby,” was ik overgeleverd aan een oude vorm van onderzoek doen: deductie.

Sugardaddy’s zijn mannen. Anders had er wel “sugar mommy” (inclusief spatiefout) op de billboards gestaan. Om sugardaddy te kunnen worden, is regel één dat je rijk bent. Jonge mannen die aan deze eis voldoen zijn geen sugardaddy. Zij zijn nog veel te veel bezig met hun carrière om tijd te hebben voor iets onbenulligs als daten. Veertigers en vijftigers vallen ook buiten de boot omdat zij op dat punt in hun leven net de topfunctie bij een multinational hebben weten te bemachtigen en daarom geen tijd hebben voor verhalen over tentamenstress. Sugardaddy’s zijn dus pensionado’s.

Vroeger moest je eerst eindeloos daten en dan trouwen voordat je met iemand het bed in mocht duiken. Veel bejaarden hebben moeite met zich aanpassen aan de moderne tijd. Denk maar aan je opa die de telefoon even moet neerleggen omdat de kabel niet tot bij het notitieblok reikt. Het daten van een sugardaddy is dus hartstikke veilig, want de bejaarde heeft nog steeds de oude normen en waarden. Maar hoe ziet zo’n date met een Kukidentfan er dan uit?

Er zijn bejaarden die moeite hebben ‘m omhoog te krijgen. Spannende bedscènes met een sugardaddy zijn er dus niet te beleven. Wat er overblijft, is het daten zelf, of de “uitwisseling van emotionele behoeftes” zoals de website het noemt. Je kunt uit eten gaan bij een sterrenrestaurant of “video en verpozen” (de oude variant van Netflix & Chill) en De spooktrein nog eens zien omdat dat de eerste film was die de sugardaddy ooit in de bioscoop zag en hij Cissy van Bennekom altijd zo’n “bevallige deerne” vond. Het belangrijkste is echter praten, want zo wissel je “emotionele behoeftes” uit.

Bejaarden halen graag herinneringen op omdat er behalve de bingo weinig meer is om naar uit te kijken. Een paar cafeïnepillen om wakker te blijven voor het geval dat de sugardaddy weer begint te ouwehoeren over het wittebrood van de geallieerden behoren dan ook tot de standaarduitrusting van een sugarbaby. Nu we bovenstaande feiten gededuceerd hebben, kunnen we ook de gemiddelde date die sugarbaby’s met sugardaddy’s hebben reconstrueren.

De sugardaddy haalt de sugarbaby om 5 uur op in een auto met chauffeur. Op de radio klinkt klassieke muziek van NPO Radio 4 (die nieuwerwetse commerciëlen komen er niet in). Het paartje eet minstens 5 gangen bij een toprestaurant terwijl de sugardaddy vertelt over hoe blij hij en zijn zusje waren met de Marshallhulp (hier wordt ook de cafeïnepil ingezet).

Na het eten gaan ze met de auto naar sugardaddy’s huis voor wat “video en verpozen”. Tegen het einde van de film houden ze elkaars hand vast en om 9 uur wordt de sugarbaby naar huis gebracht. Bejaarden gaan namelijk vroeg naar bed. De sugarbaby gaat de deur uit met haar beloning in de vorm van cash of een willekeurig object uit de lokale antiekwinkel.

Deze enorm waarheidsgetrouwe deductie laat zien dat het daten van een sugardaddy best wel makkelijk is, als je tenminste interesse in verhalen over de Grote Depressie kunt veinzen. In het zeer onwaarschijnlijke geval dat jij denkt dat dit niet de waarheid is, stuur dan een mailtje naar hoofdredactie@studentenkrant.org en vertel over jouw ervaringen met jouw suikerbejaarde.

Een gedachte over “Sugardaddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.