Tien Geboden

De Tien: Redenen voor Daydrinken

Kijk, een reden om te drinken heb jij natuurlijk niet nodig. Maar soms kan het gewoon fijn zijn om je alcoholgebruik wetenschappelijk te kunnen onderbouwen. Zeker als het overdag is. Schijn je een reden voor nodig te hebben. Bedank ons later maar.

1. Als je met iemand aan het winkelen bent die ouder is en een oma ziet je aan voor haar moeder

Is een van deze twee auteurs heel recent overkomen. En moeders zitten rond een uur of elf al aan de wijn toch? Geen probleem.

 

2. Fuck het sociale construct

Wie heeft ooit bedacht dat het alleen sociaal acceptabel is om ’s avonds een fles wijn te ontkurken? Want wat nou als je om twee uur ’s middags al zin hebt in zo’n apparaat? Nou? Fuck dat. Fuck de maatschappij. Fuck het sociale construct.

 

3. Als de zon schijnt

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Alcohol, kom maar gauw.

 

4. Als de zon niet schijnt

Dan maar een zonnetje in je hoofd.

 

5. Als je wacht op iemand

De tijd gaat sneller als je een pietsie zat bent. Ben je ook direct een stuk gezellig voor degene op wie je wacht. Ook is het vermoeden dat ochtendhumeuren hiermee verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dan wint iedereen toch?

 

6. Je bent overal behalve thuis

Dat telt als een dagje uit, en iedereen weet dat je op dagjes uit mag drinken.

 

7. Je enige college is van 9:00 tot 11:00

Heel normaal dat je aan het einde van een lange werkdag een biertje opentrekt. Bovendien ben je een stuk vroeger opgestaan. Als je tot 13:00 in bed ligt te stinken en om 17:00 een goudgele rakker opslokt kijkt niemand je gek aan. Waarom nu dan wel?

 

8. Je hebt probleem’n

Ja dat is mooi kut. Ooit gehoord van het welbekende fenomeen probleem’n, poar neem’n? Nee? Nu wel. Dat betekent dus dat je lekker wat mag gaan drinken. Ook overdag. Want problemen manifesteren zich heus niet alleen in het donker.

 

9. Lekker blijven likken

Aangezien de correlatie tussen wodka en one night stands vrij hoog is en je overdag gewoon ook weleens aan je trekken wilt komen is een shotje wodka tijdens het ontbijt zeker geen slecht idee.

 

10. Je kater wegdrinken

De beste – en tegelijkertijd ook slechtste – manier om van een kater af te komen is om toch echt even door dat zure biertje heen te bijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.