Recensie

Smoother kan het niet

Midden in de Zwanestraat is sinds half april The Smooth Brothers gestationeerd. Een bar waar je alleen smoothies en sapjes kan halen. De Studentenkrant ging op pad om er een kijkje te nemen en een smoothie te proeven.

De naam suggereert dat er weer een nieuwe hipsterbar is geopend maar de inrichting heeft gelukkig niet de industriƫle stijl die we tegenwoordig overal zien. De inrichting van deze smoothiebar heeft een Jazzy uiterlijk en het meubilair is comfortabel. Best fijn, eindelijk een keer wat anders dan stoelen van de kringloopwinkel. Achter de bar stonden twee vriendelijke medewerkers die vrolijk vroegen wat we wilde drinken. Op de kaart stonden verschillende soorten smoothies en sapjes maar je kon ook zelf je smoothie samenstellen. Ik bestelde een anti-kater smoothie en mijn lactose intolerante vriendin was blij met de optie dat je zelf je smoothie kan samenstellen. Met haar allergie kreeg ze niet een afgedankte smoothie, maar zorgden ze ervoor dat ze een lekkere smoothie kreeg met banaan, mango en amandelmelk. Naast amandelmelk hebben ze ook sojamelk, kokosmelk, wortelsap, appelsap en sinaasappelsap. Iedereen kan bestellen wat die wil bij The Smooth Brothers

Terwijl wij buiten op het terras gingen zitten bracht de vriendelijke smooth brother ons de drankjes. De anti-katersmoothie deed zijn naam eer aan: allereerst proefde je de zachte zoete aardbei, banaan, appelsap en frozen yoghurt. Daarna werd je wakker geschud door de scherpe smaak van gember. De gembershot zorgde ervoor dat mijn keel en oren brandden. De kater was spontaan weg en ik stond weer met beide benen op de grond. De samengestelde smoothie smaakte erg goed en werd met genot opgedronken. Het product wat The Smooth Brothers maken is van goede kwaliteit en de bar zelf ademt een leuke sfeer. De medewerkers zijn vriendelijk en vroegen nog wat ik van de anti-katersmoothie vond. Toen ik vertelde dat mijn keel nog brandde moesten ze lachen. Want ja, zij wisten wel wat voor effect een shot gember geeft aan je smoothie.

Een bezoekje brengen aan The Smooth Brothers is het zeker waard. Je kan daar even in alle rust een smoothie opdrinken of meenemen naar college. Nu hoef je thuis niet meer een grote kliederboel te maken om een vers gemaakte smoothie te krijgen of een voorverpakte smoothie uit de supermarkt te vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.