Recensie

Recensie: reggaeton

Reggaeton, muziek afkomstig uit Puerto Rico, heeft de wereld veroverd. Allemaal kennen we de hit Despacito die voornamelijk populair werd omdat Justin Bieber ook meezingt.

Reggaeton is een zomerse muziekstijl waarbij reggae, dancehall en hiphop samenkomen. Het heeft een bekend dwingend herhalend ritme wat het hele nummer door deinst.  Despacito is niet de eerste raggaeton-hit die populair werd in Nederland. De nummers Rakata, Papi Chulo en Gasolina doet vast een lichtje branden. Dat zijn de nummers die momenteel op de afspeellijst staan van een gemiddelde feestkroeg, eindelijk het moment om hoerig te kunnen dansen.

Terwijl ik deze recensie schrijf zet ik toch de reggaeton even af. Het dwingende ritme en onverstaanbaar gezang zorgt ervoor dat ik me niet kan concentreren. Tien minuten reggaeton is leuk totdat de hoofdpijn opkomt. Ik heb de afgelopen tijd veel reggaeton geluisterd en de muzieksessie eindigt altijd met ‘gatsie, even die herrie uit’. Het is leuker als zo nu en dan een reggaetonliedje voorbijkomt dan dat je het achter elkaar gaat luisteren. Je moet er maar van houden, ik hou er niet van, less is more.

Twee vingers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.