Actueel

New in town: Vapiano’s

Gisteren is in de Poelestraat Vapiano’s geopend. De Studentenkrant was uitgenodigd voor een wijnproeverij en een kijkje achter de schermen. Tegen een glaasje wijn zeggen wij nooit nee, dus togen wij aan het begin van de avond richting de Italiaan van Duitse origine.

 

 

Het pand van Vapiano’s is gigantisch. Het telt twee verdiepingen en heeft een dakterras waar we onszelf deze zomer wel zien zitten. Het is licht, open en de muren zijn bedekt met planten. Op de inrichting valt niks aan te merken.

Het concept van Vapiano’s is simpel: zelfservice. Je eten en drankjes haal je zelf op bij de keuken en de bar. Als een gerecht -zoals een pizza- wat langer duurt dan krijg je een buzzer mee die afgaat zodra het klaar is. Dat is misschien efficiënt voor Vapiano’s zelf, maar als jij net op het dakterras bent gaan zitten is het wel balen als je weer naar beneden moet lopen.

 

 

Nadat we de gloednieuw ontwikkelde huiswijnen van Vapiano’s hebben geproefd -die lekker maar niet heel bijzonder zijn- is het tijd voor een rondleiding. Aan de straatkant is een apart station voor het bereiden van de pasta. Een medewerker bedient de pastamaker terwijl een andere porties van 180 gram afweegt in papieren zakjes. Niet echt milieubewust, want elk zakje wordt maar een keer gebruikt, en alle pasta die aan het einde van de dag overblijft wordt weggegooid. Kunnen er geen herbruikbare bakjes worden gebruikt? Volgens Vapiano’s niet. Beetje jammer vinden wij wel.

We gaan verder door het gebouw naar de keuken achter de schermen, waar alle onderdelen van de gerechten apart worden voorbereid om daarna à la minute, voor je neus te worden klaargemaakt op de begane grond.

 

 

Na de rondleiding is het eindelijk tijd om de gerechten te proeven. We beginnen bij de salades, gaan verder met de pasta en eindigen met pizza. Het gaat er allemaal erg goed in.

We sluiten af met nog een glaasje bubbels op het dakterras -echt een goede plek om te chillen- en besluiten dat we hier menig zomerdag willen doorbrengen. En dan maar hopen dat ze toch iemand inzetten die de drankjes komt brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.