Actueel

Heel Groningen bakt: Casa del gaviota   

 

Iedere maand gaat de Groninger Studentenkrant met een mandje ingrediënten op bezoek bij een studentenhuis. De opdracht: bak het lekkerste lekkers met de producten die je tot je beschikking hebt. In deze editie gaat Chateau Orteil du Jean de strijd aan. Ook meedoen met jouw huis? Mail dan naar: hoofdredactie@studentenkrant.org

Op een druilerige dinsdagavond maakt de jury van Heel Groningen Bakt zich weer op voor een nieuw avontuur. Ditmaal in de Oosterpoortwijk, bij Casa del gaviota. In het Nederlands: Huize de Meeuw. Je kan wel raden aan welke straat deze ligt.

De Jury wordt welkom geheten door Anne, en al snel voegen huisgenoten Iris, Maarten, Mark en Sander zich ook bij het gezelschap. De bakmix die ze voorgeschoteld krijgen is een Amerikaanse brownie waar alleen water aan toegevoegd hoeft te worden. Direct daarna worden alle keukenkastjes opengetrokken en wordt er gediscusseerd over welke ingrediënten toegevoegd kunnen worden aan het baksel.

Een van de huisgenoten stelt voor de klont THC-boter die in zijn koelkast ligt te gebruiken. Hoewel een paar mensen vol enthousiasme instemmen zijn er ook huisgenoten (en juryleden) die hun productiviteit voor de rest van de avond in rook op zien gaan. Als de THC-huisgenoot zich daarna realiseert dat hij zijn boter voornamelijk kwijtraakt aan de jury en het niet allemaal zelf op kan smikkelen is de keus snel gemaakt om het toch maar achterwege te laten.

Wat er dan wel in wordt gedaan? Allerhande ingrediënten die eigenlijk te lekker zijn om door een goedkope brownie-mix te gooien. Tony Chocolonely met pecannoten en kokos, gebroken walnoten, amandelmelk en als kers op de taart een scheutje wodka. Terwijl de brownie in de oven zit wordt er nog een karamelsaus in elkaar gedraaid en beginnen de magen van de jury te knorren.

Door de toegevoegde vloeistoffen was het meer een lavacake dan een brownie. Maar dat geeft helemaal niks, want het was wel erg lekker. De chocoladesmaak was intens en de walnoten zorgden voor een bite die de smeuïge browniesoep net dat beetje extra gaf. De presentatie liet iets te wensen wensen over doordat de inhoud direct overal heen liep. De karamelsaus was erg goed gelukt en had ook een prachtige kleur. Qua creativiteit zijn de gebruikte ingrediënten niet heel gewaagd, maar aangezien de jury zelf tegen THC als ingrediënt was zal hier niet te hard over geoordeeld worden.

 

2 gedachten over “Heel Groningen bakt: Casa del gaviota   

  • hee, zoeken jullie nog een gezellig man? Ik zoek woning want ben gekikkerd uit mn ouwe woning haha. Ik ben wel gesjellig in huis, laat maar weetn…

    Beantwoorden
    • Eva en Floor gmail accountje

      Hejj mr pappie,

      Toevallig, wij zoeken net nog een gezellige persoon. Wij zijn een huis met 14 vrouwen (gemiddelde lengte 1,61 en voornamelijk blond). Een man in het huis lijkt on best leuk, maar het liefste wel iemand die sport doet. Een personal trainer zou al helemaal perfectie zijn!!

      We delen 1 slaapkamer met zn 15en en het middelste bed komt vrij. Laat maar weettnn of dat gaat lukken, huurprijs is gratis eerst!

      Gr. Eva huize olympa

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.