Recensie

Recensie: Jumping XL

De trampolinehal ligt achterin de Korrewegwijk naast de Basic Fit. Het is een klein eindje fietsen maar dat dient ook wel gelijk als een kleine warming-up. Bij binnenkomst is het gelijk betalen en naar de kleedkamer. De hal ziet er afgerond uit, behalve de kleedkamer, dat is namelijk gewoon een ruimte in de hal afgebakend met schermen. Voordat je los mag gaan op de trampolines moet je eerst even wachten want: veiligheid eerst! Een video vertelt hoe je je dient te gedragen en wat de regels zijn. En dan eindelijk, op je blote voetjes, als een kind zo blij de trampolines op.

Er zijn drie verschillende area’s in de hal. Er is een jump area waar je wat kan springen en kunstjes kan doen. Grenzend aan het springgedeelte is er de dodgebal area waar je al springend een potje trefbal kan spelen met je vrienden. Het derde en coolste gedeelde is de extreme zone waar je een paar meter naar beneden kan vallen in een groot kussen. Men valt al gillend naar beneden of doet de gevaarlijkste trucs, het kan allemaal.

Als je even klaar bent met springen kan je gaan zitten in de lounge en wat eten en drinken halen. Ook is het even tijd voor een bezinningsmomentje. Je vraagt je namelijk af hoe het kon dat je vroeger uren gespendeerd heb op een trampoline terwijl je nu naar tien minuten er eigenlijk al wel klaar mee bent. Misschien is het omdat je vroeger wel een salto durfde te maken en nu alleen maar wat heen en weer springt. Misschien is het ook wel omdat je nu ouder bent en je je vreugde haalt uit een avondje zuipen in plaats van een trampoline. Wie zal het weten. Een uurtje springen is ideaal als commissie-, dispuuts-, club-, bestuurs- of vriendenuitje. Even iets anders dan normaal, wel jammer van de spierpijn. 4 sterren

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.