Recensie

Recensie: Lekker koken met restjes

Voedsel verspillen is helemaal passé. Niet dat je als student veel te verspillen hebt, tenzij de stufi-fee net is langsgeweest. Toch kan het altijd beter. Zo dacht ook Daisy Scholte. Zij noemt zichzelf de Kliekjeskoningin en schreef er een boek over.

Dat je het groen van een bosui ook op kan eten is geen geheim, maar dat je van het uiteinde een hele nieuwe bosui kan groeien misschien wel. Hetzelfde geldt voor talloze andere groenten. Nu was ik niet direct enthousiast om een volledige moestuin op te zetten in mijn keuken (en mijn huisgenoten waarschijnlijk ook niet), maar gelukkig biedt het boek ook nog andere mogelijkheden.

Zo zijn er bijvoorbeeld de recepten, die vol zitten met ‘kliektechniek’. Een quiche van oud brood? Geen probleem! Of de bewaartips; wist jij dat je komkommer niet in dezelfde schaal als appels en tomaten kan bewaren? Gaat helemaal mis, voor je het weet is je komkommer een kwamkwammer.

Ook staan er een hoop praktische kooktechnieken in het boek, die nooit weg zijn. Zeker voor de student die het op zich heeft genomen te leren koken is dit boek heel handig. Zo hoef je ook niet direct duizend dure ingrediënten te kopen die je maar één keer gebruikt en daarna nooit weer. Een goed cadeau-idee dus, voor alle ooms en tantes die wanhopig dit krantje doorbladeren op zoek naar de interesses van de jeugd van tegenwoordig, om hun studerende neefjes en nichtjes van een passend presentje te voorzien.

Je merkt wel, met dit boek heb je wat in de pap te brokkelen zonder dat je de hond in de pot vindt. Een aanrader voor iedereen die van eten, en geld overhouden houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.