Actueel

Op bezoek bij: SurfAce

Jaaaaa, het is lente! Eindelijk heb je weer een goed excuus om te gaan daydrinken, in plaats van met standje crematorium in de UB te gaan zitten. De winter heeft ervoor gezorgd dat jij weer een paar kilootjes bent aangekomen, dus slaat ook de paniek vanwege je vergeten summerbody weer toe bij het zien van de eerste zonnestralen. De sportschool puilt uit van vieze zwetende studenten en iedereen rent massaal alleen maar rondjes. Natuurlijk zijn wij van de Groninger Studentenkrant altijd in voor het vinden van een goed alternatief en vonden wij het tijd om eens met het bestuur van G.S.W.V. SurfAce te gaan babbelen.

 

Voor veel studenten is windsurfen niet het eerste waar ze aan denken bij een sportvereniging en daarom is SurfAce bij niet-surfers nog vrij onbekend. Laten we het simpel houden: SurfAce is voor iedereen die houdt van zon, zee, strand, een beetje actie en natuurlijk heel veel Schulties. Wij spraken Niels, de sponsorchick van het bestuur, die al een aantal jaar zeer actief is bij de vereniging en hart heeft voor de sport: Ook mensen die nog nooit op een plank hebben gestaan, kunnen bij SurfAce terecht. Maar SurfAce kent ook veel ervaren surfers die niet bang zijn voor een beetje wind. Soms staan we met windkracht 11 op het water. Het is mogelijk dat je dan net als een van mijn bestuursgenoten naakt bij de huisartsenpost eindigt. Gelukkig hebben we de beelden nog”. (Check de Feestboek voor een filmpie)

 

Veel nieuwe leden van SurfAce hebben nog nooit gesurft, dus voor hen is windkracht 11 misschien iets te heftig. Daarom biedt SurfAce alle nieuwe leden een beginnerstraject aan. Dit traject bestaat uit 5 windsurflessen gegeven door ervaren windsurfers die je met liefde de kneepjes van het vak willen leren. Daarna kun je zelfstandig het water op! Dit kun je doen op georganiseerde beginnersdagen waarbij de twee busjes van SurfAce je meenemen voor het echte werk, op bijvoorbeeld het Ijsselmeer. Of je kunt zelf je nieuwe surfmatties optrommelen om een dagje te gaan surfen!

 

De echte bazen surfen de hele winter door. Maar sta je liever niet met -10 op het strand, dan zijn er genoeg andere activiteiten. Niels vertelt ons dat er iedere dinsdagavond een borrel georganiseerd wordt in de Pacific in de Oosterstraat. Ook gaan er ieder jaar SA’ers op wintersport en kun je meedoen met een liftwedstrijd. Genoeg te doen dus! Denk je nou dat SurfAce echt iets voor je is? Schrijf je dan in als lentelid voor maar 40 ekkies! Je krijgt in ruil daarvoor 5 windsurflessen en je mag ook nog gratis gebruik maken van alle faciliteiten. Is toch goud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.