Actueel

Het Verkiezingsdrankspel

Vanavond is de avond der avonden in kalenderjaar 2017. De avond dat er veranderingen door gaan worden gevoerd, dat besluiten worden genomen en dat Nederland bij het ochtendgloren een nieuw Nederland is. Of dat alles gebeurt niet en we blijven door emmeren in dit kleine kikkerland met partijen die liever niet met elkaar in dezelfde kamer zitten -ghehe-.

Either way is het erg verstandig om veel te drinken. Dus de SK heeft een drankspelletje bedacht om ook deze avond -en de onzekere ochtend daarop- lekker door te komen.

Elke keer als een van voorgenoemde dingen zich voordoet, moet je drinken. Tenzij anders aangegeven, dan moet je namelijk dubbel drinken.

  1. Er zijn altijd gemeenten die de eerste willen zijn als het gaat om de getelde stemmen. Dit zijn vaak natuurlijk kleine gemeenten die daadwerkelijk daar kans op maken. Vorig jaar ging het tussen Schiermonnikoog, Vlieland en Roosendaal. Kies je eigen koploper. Degene die het goed heeft mag een adje uitdelen, de verliezers mogen er eentje trekken.
  2. De PVV heeft altijd grote praatjes, met harde woorden. Andere partijen zijn hier niet altijd van gediend en willen niet met Geert regeren. Als Geert wordt uitgesloten, mag je lekker een goeie slok nemen.
  3. Turkije is nu natuurlijk een hot topic. Omdat wij het wel iets vinden om dronken om te mogen worden, is dit een flinke ad waard. Proost!
  4. Natuurlijk gaat het niet alleen maar om de politiek, de uitzending van de NOS is natuurlijk ook de moeite waard. Elke keer als er geschakeld wordt naar een andere partij, mag je een niet al te bescheiden slokje nemen.
  5. Hetzelfde geldt voor super mega toffe animatie effecten op t scherm, mag je zelf bepalen wat je super mega tof vindt.
  6. Als je stemmende mensen ziet, mag je van ons gewoon ELKE KEER vieren dat jij ook hebt gestemd. Slokje voor jou. Een adje als je een stemmende lijsttrekker spot.
  7. Iedereen is moe daar in het Binnenhof, dus een al dan niet Freudiaanse verspreking is al snel gemaakt. Misschien ongelukkig voor de spreker, maar fijn voor jou. Mag jij een slokje nemen.
  8. Van de 20 partijen waarop gestemd zou mogen worden zijn er veel kleine partijen die strijden om een plekje in de tweede kamer. Voor elke nieuwe partij met een zetel mag je drinken.
  9. Elke keer als de aftelklok in beeld komt, lijkt het ons een goed idee om een flinke teug te nemen. Geeft zo’n lekker oud en nieuw gevoel.
  10. Natuurlijk, als jouw partij wint, moet je een rietad trekken. Of twee. Of drie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.