Cultuur

Heel Groningen Bakt: Huize P

Iedere maand gaat de Groninger Studentenkrant met een mandje ingrediënten op bezoek bij een studentenhuis. De opdracht: bak het lekkerste lekkers met de producten die je tot je beschikking hebt. In deze editie gaat huize P de strijd aan. Ook meedoen met jouw huis? Mail dan naar: hoofdredactie@studentenkrant.org

Na de vorige editie van heel Groningen bakt in huize Damsterhol begon, na een korte revalidatie, het maagje van de jury toch weer een beetje te rammelen. Daarom besloot ze voor deze editie de proef op de som te nemen in Huize P. Bij binnenkomst in Huize P wordt de jury meteen met open armen ontvangen en op de bank in de gezellige, niet al te grote, GK neergezet. Al snel verontschuldigen de bewoners zich omdat er geen bier aanwezig is, maar ze zullen alles uit de kast halen om de jury in te palmen.

Natuurlijk komt de jury hier niet alleen voor de gezelligheid, dus moeten er brownies gebakken worden. De bewoners van huize P zijn meteen enthousiast, maar komen tot hun verbazing niet veel potentiële ingrediënten tegen in de kastjes. Dan besluit een bewoner om het maar in een heel andere hoek te gaan zoeken: een bak met alle benodigdheden voor een technofeest. Ze vindt het iets te ver gaan om de xtc-pillen door de brownie te gooien en besluit daarom voor de magnesiumpillen te gaan. Ze heeft immers morgen toch een feestje waar ze niet met een te strakke kop wil staan.

Naast de magnesiumpillen vinden ze ook nog een paar paaseieren en een beetje koffiepoeder. Met al deze ingrediënten flanst huize P de brownie, bijzonder soepel, in elkaar. Dan moet de brownie 40 minuten in de oven. Lang hoeft de jury niet te wachten op vermaak, want al snel worden de lachgaspatronen en een paar joints tevoorschijn getoverd. Na een tijdje worden er levensvragen gesteld als: ‘’Kun je magnesiumpillen eigenlijk wel bakken?’’ In spanning wacht de jury af.

Na een paar ballonnetjes in de gang met de discolamp (super episch), is het tijd om de brownie uit de oven te halen. Na een paar happen springt een bewoner ineens op en zegt: je moet nog meedoen aan gooien op het schoolplein! De andere bewoner legt uit dat dit traditie is in huize P. Iedereen die voor het eerst op bezoek komt, moet iets op het schoolplein naast hun huis gooien. Daar ging de brownie.

Het oordeel van de jury:

De smaak van de brownie was hoe het zou moeten zijn. Het toevoegen van de paaseieren zorgde voor een extra dimensie. Ze waren helemaal gesmolten en bij iedere hap was het een verrassing of de jury er eentje tegen zou komen. Door de magnesiumpillen wist huize P zich met hun brownie te onderscheiden van andere brownies. Erg origineel! Van het koffiepoeder was helaas niks terug te vinden. Maar de gezelligheid in huize P en de liefde waarmee de brownie gemaakt werd, zorgden ervoor dat het extra lekker smaakte.

Onderdeel cijfer  

Presentatie:      6

Smaak:              8

Creativiteit:      8

Eindcijfer:       7.3

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.