Actueel

Je studie betalen met een potje poker

If you can’t spot the sucker in the first half hour at the table, then you are the sucker. Deze quote uit de film Rounders (1998) vertelt in één zin waar het bij pokeren om gaat; wees alert en laat je niet in de kaarten kijken. Rounders vertelt het verhaal van twee vrienden met een schuld die ze als ervaren rounders (professionele kaartspelers) met pokeren proberen in te lossen. Het lijkt zo gemakkelijk, met een potje kaarten genoeg verdienen om van een hoge (studie)schuld af te komen, je opleiding te financieren of je kamerhuur te betalen, maar in de praktijk komt hier toch het nodige bij kijken.

Professioneel aan de slag

Bij poker draait het om geluk en kansberekening. Bij elk potje maak je een inschatting van je eigen kansen tegenover die van de medespelers en probeer je de anderen te laten geloven wat jij wilt dat ze geloven. Het is vooral deze combinatie van strategie en toeval waardoor dit kaartspel zo tot de verbeelding spreekt en velen een kansje willen wagen. Al zit er natuurlijk een groot verschil tussen zo nu en dan een kaartje leggen met je vrienden, en professioneel aan de slag gaan op een online poker site. Ook zijn er verschillende soorten pokerspellen van elkaar te onderscheiden en is het belangrijk om te weten aan welke variant je deelneemt. Zorg dus dat je niet alleen de basis van het pokeren beheerst, maar ook op de hoogte bent van andere pokervarianten, zoals bijvoorbeeld Pai Gow poker. Pai Gow poker wordt steeds populairder in online casino’s en het kan dan ook geen kwaad de regels van deze vorm van poker goed te kennen.

Gezond verstand helpt je al een eind op weg, maar een bovengemiddelde pokeraar kenmerkt zich vooral door veel te spelen en zijn eigen spel te blijven analyseren. Daarnaast is het belangrijk dat je stalen zenuwen hebt en dus niet in paniek raakt wanneer je af en toe een aanzienlijk bedrag verliest.

Hoewel het misschien de ideale studentenbijbaan lijkt om in je badjas achter de computer je studie te financieren, vraagt het dus nogal wat toewijding om een serieuze pokercarrière van de grond te krijgen. Ook moet je niet al te gehecht zijn aan je nachtrust. Aangezien het merendeel van de gokkers uit Amerika komt, zijn de online pokertafels het drukst bezet wanneer het in Nederland nacht is. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, juist als student zit je nog niet vast aan een 9 tot 5 ritme en kan je het je permitteren een nachtje door te halen. Maar de concurrentie is groot en het is maar voor weinigen weggelegd om ook daadwerkelijk genoeg te verdienen om bijvoorbeeld een studieschuld af te lossen. Al weet je het maar nooit, misschien lukt het je wel om met een portie geluk en talent the sucker aan de tafel te spotten en er met de buit vandoor te gaan.

money

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.