Cultuur

Heel Groningen Bakt: Huize Damsterhol

 

Iedere maand gaat de Groninger Studentenkrant met een mandje ingrediënten op bezoek bij een studentenhuis. De opdracht: bak het lekkerste lekkers met de producten die je tot je beschikking hebt. In deze editie gaat het Damsterhol de strijd aan.  Ook meedoen met jouw huis? Mail dan naar: hoofdredactie@studentenkrant.org 

Het is half een als de jury huize Damsterhol inloopt en zich op de bank in de knusse woonkamer nestelt. Het huis is net ontwaakt en maakt ontbijtjes voor zichzelf en een kopje thee voor de jury. Als er een bakmix voor een chocoladecake tevoorschijn wordt getrokken zijn de dames direct in hun nopjes. De meest brakke van het stel pleegt nog snel een wasbakbraakje voor de goede orde en daarna kan het bakfestijn beginnen.

Hoewel de instructies op de verpakking niet direct heel duidelijk zijn (‘Wat is twee el?’) komt de creativiteit direct los. Er worden bananen, pindakaas en allerlei andere ingrediënten uit de krochten van de keukenkastjes opgediept en het beslag wordt met veel zorg klaargemaakt in een kom die na een lange discussie toch geen kotsbak blijkt te zijn. De jury kijkt enigszins zorgelijk maar vooral vermaakt over haar kopje thee toe terwijl er kunstige lagen van beslag en banaan in de bakvorm worden gelegd.

Als de cake in de oven is gezet is er een moment voor rust, bezinning en nog meer kopjes thee. Ergens glipt een mannelijke bezoeker het huis uit en huisgenote wasbakbraakje besluit dat haar bed toch een betere plek is voor een dag als deze. De rest bespreekt de outfits die op NYE Paradigm gedragen zullen worden als de jury ineens haar neus ophaalt. ‘Brandt er niet wat aan?’

Achterdochtig wordt de oven gecheckt, maar hoewel de cake een beetje raar gerezen is lijkt er niks verbrand te zijn. Het zullen de spetters beslag op de rand van de bakvorm wel zijn. Maar als de jury zich één outfit later omdraait omdat het toch wel heel doordringend ruikt blijkt er rook uit de oven te komen.

Binnen no time is het hele huis in rep en roer, staan alle ramen en deuren open en lopen er overal mensen te kokhalzen van de stank. Gek genoeg lijkt er vrij weinig mis te zijn met de cake die uit de oven is gehaald. Bij nadere inspectie (het opensnijden van de cake) blijkt echter dat de boosdoener de banaan is. De cake is van binnen totaal verkoold.

Eindoordeel:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.