Opinie & Debat

2017 wordt het jaar van…

Wij vroegen onze redacteuren wat zij denken dat 2017 gaat brengen. Dit zijn hun antwoorden…

Janneke Vos

Truus! Kijk haar nou. Fantastisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Femke Vulto

Met Trump aan de macht wordt 2017 waarschijnlijk niet het beste jaar dat de wereld ooit gekend heeft. Tenminste, niet op wereldniveau. Maar het wordt ook een magisch jaar: 2017 is namelijk een priemgetal, en daarom zullen bijzondere dingen gaan gebeuren. De wereld zal stukje bij beetje wat mooier worden. Niet vanwege de geweldige regeringsleiders of internationale verdragen. Gewoon vanwege de simpele samenstelling van getallen, die samen een ondeelbaar jaartal vormen.

Hierdoor zal in januari bijvoorbeeld de WiFi overal zo snel zijn, dat internet nooit meer vastloopt. Zelfs Eduroam zal eindelijk alle uithoeken van het harmoniegebouw bereiken. Daarom zal in februari het woord ‘bufferen’ definitief uit het woordenboek verdwijnen: filmpjes hoeven nooit meer te laden.

Wie de verkiezingen in maart ook wint, het wordt toch wel een goede maand: in Groningen worden de zebrapaden bij de vismarkt, de grote markt en in de Brugstraat en de Gelkingestraat weggehaald, waardoor je voor het eerst in je leven relaxt door Groningen kunt fietsen. En het wordt alleen maar beter: in april zal de NS zorgen voor langere treinen op vrijdagmiddag en zondagavond, zodat je nooit meer de hele reis naar Zwolle of Leeuwarden als een zwerver tussen je eigen tassen op de grond zit. Vanaf mei zullen deze treinen zelfs op tijd rijden.

In juni en juli gebeurt niet veel bijzonders, dat worden slechts ongekend zonnige maanden waarin heel Groningen in het Noorderplantsoen biertjes drinkt en samen barbecuet. In augustus doen Groningse onderzoekers een fenomenale ontdekking: er wordt een vorm van alcohol ontdekt waarvan niemand een kater krijgt. Daardoor kun je in september het jaar frisser dan ooit beginnen. In oktober winnen deze onderzoekers hier de nobelprijs voor: weer een maand lang gratis taartjes in de kantine van het harmoniegebouw. In november zal het zo genadeloos hard vriezen dat de universiteit een maand lang sluit en heel Groningen weer door de straten schaatst. En in december zullen Stadjers en studenten het jaar arm in arm afsluiten, terwijl ze samen ‘Het gras van het Noorderplantsoen’ zingen. Oftewel, het jaar 2017 wordt het jaar van elke Groningse student. En het wordt een prachtig jaar.

 

Lieke van Dam

2017, wordt een jaar net als alle andere jaren. Want wees nou eens eerlijk: al die goede voornemens waarmee we het jaar zo enthousiast beginnen. Zijn die niet elk jaar hetzelfde? Willen we niet bij elke start van het jaar weer alle kerst-, nieuwjaars-, of eerder gezegd, chronische kilo’s er graag weer af hebben? Schaffen we niet elk jaar weer een nieuw sporttenue, BasicFit-pas of eiwitshakes aan, in de hoop dat alleen er naar kijken, poef, al een onsje minder oplevert? Hou toch op! Be smart, be a fatgirl.

En kijken we niet met elk kerstdiner weer met lede ogen naar willekeurig familielid één en twee die, het op een of andere miraculeuze wijze, het wél voor elkaar krijgen om een stabiele rela van vijf jaar stand te houden en daar graag de ditjes en datjes over kwijt willen? Terwijl jij in gedachten maar aan het opperen bent of het ook situatiepassend is om te pochen over het feit dat je laatst binnen een recordtijd (vijf minuten!!) iemand je bed in gekregen hebt. Is ten slotte ook een prestatie, nietwaar?

En in welk jaar heb je eigenlijk nou écht nog je best gedaan voor je studie? Hou jezelf niet voor de gek, die tijd ligt allang achter je. Die ene keer dat juf Truus met samengeknepen ogen naar je knutselwerkje keek… Jij, liet het voortaan wel, de bitch. Jij bent bij het volgende tentamen gewoon weer brak.

En natuurlijk, er zullen vast ook veel nieuwe en schittermagische dingen gaan gebeuren dit jaar. Misschien probeer je eens een totaal andere, nieuwe en verrassende mix van drugs, misschien vergeet je eens niét een condoom bij een dronken one night stand, of misschien probeer je eindelijk eens de eierbal uit. Wie zal het zeggen?

Maar het mooie is, het ken gewoon allemaal beuren. Ook in 2017 loopt alles wel los. Rust, reinheid en regelmaat zei mijn oma altijd. En weet je wat, ze had nog gelijk ook. Dus ook dit jaar. Doe een dutje, koop een fles shampoo en stay yourself. Amen.

 

Luuk Westemeijer

Tweeduizendenzeventien. Een jaar van nieuwe kansen. Je leven voorgoed overhoop gooien en gaan doen wat je altijd al leuk vond. Maar in 2017 zal de wereld ook veranderingen ondergaan. Een fantasierijk kijkje in de glazen bol wordt je vandaag geboden.

Het begint natuurlijk allemaal in januari maar 2017 is het verkiezingsjaar in Europa. Frankrijk gaat een nieuwe president kiezen, Duitsland kiest een nieuwe Bondsdag en Nederland kiest ook een nieuwe tweede kamer. Geert Wilders als minister-president. Le Pen als eerste vrouwelijke president van Frankrijk. De AFD die het CDU van Merkel glorieus verslaat: het kan allemaal in 2017. Vervolgens worden alle grenzen in Europa dichtgegooit en wordt de privacy van de burgers nog verder aangetast.

Europa zal niet alleen door de verkiezingen lijden maar ook de ISIS terroristen zullen Europa terroriseren. Er komt een aanslag in Den Haag alle politieke leiders worden getroffen wonderwel overleeft Marianne Thieme en zij neemt de leiding van B.V. Nederland op zich. Het eerste wat ze doet is een belasting heffen op vlees. Met deze belasting worden nieuwe vleesvervangers ontwikkeld en Nederland wordt weer gidsland op het gebied van duurzaamheid.

Het domme gedoogbeleid van wiet wordt daarnaast omgegooid. Nederland gaat eigen nederwiet telen. De wiet wordt gratis uitgedeeld aan mensen in bejaardentehuizen om zo de pijn van de slechte zorg te verlichten.

Max wint de formule 1 en gaat met pensioen. Tom Dumoulin verliest de Tour in de allerlaatste etappe van Chris Froome. Het Nederlands elftal maakt een comeback en haalt godzijdank het WK in Rusland. Rusland verbied Oranje om te komen omdat de eerste openlijk homoseksuele voetballer daarin speelt. ( Ja, Memphis Depay iedereen wist het al lang en breed)  Serious Reqeust wordt eindelijk afgeschaft omdat Nederland helemaal gek wordt van een stelletje opgesloten randdebielen in een glazen huis.
Trump en Poetin worden beste vrienden in 2017. Ze smeden samen een verbond en drinken gezamenlijk een flesje wodka leeg. Poetin en Trump worden twee handen op een buik en lachen zich dood om de pleuris die is ontstaan in Europa. Er ontstaat een bromance. Samen zullen de heren zich in een avontuur storten. Ze starten een gezamenlijke missie naar Mars. Verder vinden ze de drone-wesp uit. Het beestje vermoordt mensen door het injecteren van gif. Op straat zullen dus zo maar mensen ineen zakken na een steek van deze moordrobot. Dit zorgt ervoor dat de wereld in een parate stand van oorlog komt. Belangrijke personen komen niet meer buiten of dragen een metaal beveiligingspak. 2017 wordt glittertastisch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.