Recensie

Recensie: TT-circuit Assen

Als je de Formule 1 kijkt en Max Verstappen ziet scheuren zou je wel willen dat je zelf kon racen op een circuit. Gelukkig is dat niet alleen voor de allerbeste Formule 1 bestemd want in Assen kan je terecht op het TT-circuit. Samen met je vrienden, commissie of bestuur kan je bij de Advanced Driving School met een voorwiel aangedreven raceauto uit de PTC Cup even hard het gas in trappen.

Na uitvoerige instructies en een rondje keihard gaan met de instructeur is het eindelijk jouw beurt. Helm op, riem vast, achter het stuur en gaan! Natuurlijk is het in het begin wel even wennen en moet je de ideale lijn vinden. Elk circuit heeft een ideale lijn, dit is de snelste manier waarop je een rondje kan maken. De lijn is deze zaterdag, waarop meer mensen aan het trainen zijn, uitgezet met pionnetjes. Het is niet mals om altijd vooruit te blijven kijken (wat erg belangrijk blijkt), ondertussen te remme-remme-remme-remme-GAS!-en en niet per ongeluk van de baan af te rijden. Het enige wat ons erg meevalt is dat je zo druk bezig bent dat je je geen zorgen meer maakt om het feit dat je met 130 km/u allerlei gekke bochten maakt op een baan waar ook nog anderen rijden.

Onze instructeur is gelukkig wel wat gewend en neemt wanneer nodig (vooral als je ingehaald wordt, wat tot onze spijt vaak gebeurde) het stuur over. En voor we het wisten voelden we ons volleerd coureurs met een echte need for speed. Terwijl Marieke zonder gêne een nieuw baanrecord neerzette (oké, binnen de redactie dan) klapte er een andere coureur van de baan tegen een afzetting aan. De man in kwestie kwam gelukkig met de schrik vrij, maar we moesten wel wachten tot het circuit weer vrij was. Maar niet getreurd: Katt-simulaties had per toeval zijn race-simulator opgezet en wij mochten plaatsnemen op een virtueel TT-circuit. Daar werden de echte records pas gereden. Janneke maakte een mooi begin met een rondetijd van 1:57, maar Marieke was toch echt de duidelijke winnaar met 1:55.

Toen de baan weer vrij was konden we beiden nog één keer ongeremd (niet echt hoor) het rubber laten smelten op het asfalt. Janneke was als laatste aan de beurt en maakte om de dag af te sluiten nog een mooie pirouette voor de paddock. Daarmee kreeg ze de (uit)lachers op haar hand en een andere coureur in de grindbak. Een mooie afsluiter van een fantastische ochtend. Vijf vingers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.