Recensie

Recensie: H&M Style Advisor

Soms heb je van die momenten in het leven dat je hele outfit samenvalt. De perfecte jeans, de perfecte top, een mooi colbert… Je haar zit fantastisch en je accessoires zijn top notch. Of niet. Dan zit je huilend tussen een meters hoge berg kleding en lijkt alles oud, stuk of lelijk. En dan blijkt je kleding ook nog eens niet te combineren te zijn. Het leek Lieke en Anne van de Studentenkrant daarom een perfecte uitkomst om een stijladvies in te winnen. Kan je daar altijd weer op terugvallen. Lekker makkelijk.

Het H&M online stijladvies is gebaseerd op een vijftien vragen tellende lijst die soms wel heel diep ingaat op hoe jij je kleedt en voelt. Als je de lijst invult heb je echt het gevoel dat je ergens naartoe werkt, dus het is nogal een anti-climax als je er aan het eind van alle openbaringen en existentiële crisissen over maten en dergelijke achter komt dat je nog vijf werkdagen moet wachten op de uitslag a.k.a. het advies.  Zit er niet 24/7 een online style advisor achter zijn of haar laptopje je online te volgen? Nee, die doen dat op hun dooie gemakje een paar dagen later, waardoor wij in spanning moesten afwachten op het resultaat.

Ook heerste bij ons de verwachting dat we door de winkel zouden paraderen met een geweldige stijladviseur die ons zowel uit onze comfortzone zou laten treden als ons zeker en sterk zou laten voelen met hun nieuwe outfit. Je weet wel, dat gedoe altijd dat je altijd op TLC ziet, waar vrouwen huilend achter de spiegel staan omdat ze inzien hoe prachtig ze wel niet zijn. Hadden we stiekem wel eens willen meemaken. Maar het onlineadvies van de H&M bracht dat gevoel helaas niet. We hadden het idee dat er niet veel nieuws uit het advies zou komen, vooral omdat we zo duidelijk moesten aangeven wat we wel en niet zouden willen dragen en wat onze persoonlijke stijl is.

Als je het stijladvies eenmaal ontvangt, is het een soort lookbook met daarin jouw voorkeur. Dat viel voor ons beiden anders uit, Lieke had meer verwacht en was niet geheel enthousiast over de keuzes van de H&M. Anne was daarentegen wel blij met de gekozen outfits. ‘Er zit zelfs wel wat tussen wat ik echt zou willen houden,’ aldus Anne.

Waar we beiden wel van opkeken is dat je een heel pakket thuisgestuurd krijgt met alle kleding die zij voor jou hebben uitgezocht. Je kan dus lekker in je eigen kamer, op je eigen gemak de kleding passen en kiezen wat je zou willen houden en wat je terug zou sturen. Helaas hebben we op moment van schrijven beiden het pakket nog niet ontvangen, laat staan geopend. Maar we kijken er vol smacht naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.