Cultuur

Een adellijk vrij vogeltje

Hoe het allemaal begon? Als lief klein baby-kipje kwam jij aan op het station. Mama zorgde voor je en heeft je grootgebracht en toen kwam je naar het grote Groningen. Je leven bestond uit neerstorten en opstaan maar je bleef doorgaan. Met als resultaat dat jij nu de beroemdheid bent van het moment. Jij bent de enige echt BP-er.

Kleine Leo kreeg het niet allemaal voor niets aan het begin van zijn leven zoals hij zelf vertelde. Ten tijde dat zijn allerliefste mama moest werken bewaakte hij parmantig als een veldmaarschalk het kantoor. Het waren lange dagen maar heerser Leopold II (ja Leo is familie van) was geliefd in zijn kantoor. Het Kantoor was leuk maar liever was Leo gewoon een vrij vogeltje en zodoende ging hij studeren.

Tijdens zijn studie had Leo natuurlijk een fantastisch leven. Als een echte student had Leo zijn eigen liedjes in zijn studentenjaren. Jouw bil is een krokodil was het liedje waarmee Leo de sociƫteiten veroverde. Als headbangende superster versloeg Leo iedereen op de dansvloer en vloog op eenzame hoogte in deze jaren. Maar een studententijd is natuurlijk geen goede studententijd zonder sterke verhalen en Leo bezit fantastische verhalen. Hij heeft enige tijd een relatie gehad met mijnheer muis. Leo had meerdere one night stands maar na enige tijd ging meneer muis eraan onderdoor. Dit was het einde van korte maar passievolle relatie. Liefde in zijn puurste vorm was verloren gegaan.

Natuurlijk kwam jij hier overheen, sterk als dat je was. Met turn up the love dook je weer het studentenleven. Je maakte een comeback als party-animal BP. Er werd goed gezopen indertijd na een avondje commissie was er nog enigszins wat wijn over. Iedere student weet dat drank weggooien zonde is. Zoals een goed parkiet betaamt zette je je aan deze flessen, deze smaakten naar zoete ranja. Een kater van hier tot Tokio was het gevolg, maar het hoorde er allemaal bij. Je kon de hele dag niet uit je kooi komen maar ach, je bent jong en je zuipt wat. Een vrij vogeltje doet wat die niet laten kan.

Een hersenschudding werd bijna je einde. In een paniekaanval vloog je hoger en hoger. Het plafond stopte je in je vlucht. Je stootte je hoofdje en viel neer. Je vleugels gespreid lag je daar knock-out op de grond. Als een feniks herrees je uit je as. Het leven in jouw tengere lijfje stroomde weer rijkelijk. Daar was die weer onze vrije vogeltje.

Ooit leek je verloren voor de mensheid en de wereld. Zoekacties werden opgetuigd, RTV Noord belde met je mama en er hingen overal posters. Rebels als je was zat je op het voetbalveld. Als een hooligan hing je langs het veld. Iedereen was naarstig naar je op zoek en jij was je van geen kwaad bewust. Twee prachtige meiden zagen wel wat in je. Stiekem werden ze direct verliefd op je. Ze moesten met pijn in hun hart afscheid nemen en ze brachten je terug naar je allergrootste liefde, je mama <3.

Met je schattige lach verover je iedereen meteen, je lieve woordjes zijn als doping. Zelfs de Italiaanse dames wind je zo om je vleugeltjes. Zingend en dansend vlieg jij het leven door als de allerknapste adellijke BP-er die bestaat. Je fanclub houdt van je Leo.

Als u Leo ooit ziet en het genot mag ervaren van zijn adellijke pootjes op uw schouder: geniet ervan. De maestro BP is namelijk beroemd en berucht maar bovenal geliefd. Leo, tot in de eeuwigheid ben jij verbonden aan onze Groningse universiteit. Iedere Groningse student die niet van je heeft gehoord, wordt teruggestuurd bij de hemelpoort.

BP staat voor bekende parkiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.