Tips & Tricks

Wat te doen in je zomervakantie?

De zomervakantie. Misschien wel één van de meest overgewaardeerde vakanties van het jaar. Je kent het wel. Van die vrienden die al maanden de tickets voor hun twee maandse reis naar Thailand of Bali in huis hebben. Of van die vage bekenden die meer het label ‘ambitieuze pikken’ verdienen en hun zomergeluk liever in de wereld van het harde geld zoeken (lees: werken). Dat kan jij natuurlijk beter. Maar hoe? De Groninger Studentenkrant weet raad. Met onderstaand lijstje wordt het een zomer als nooit tevoren!

 

1. Houd een zomerdagboek bij
Een literaire zomer kunnen wij als redactie natuurlijk alleen maar promoten. Dus ga ervoor! Koop een schriftje met dierenprint en een setje glitterpennen bij de dichtstbijzijnde Action en ga aan de slag. Houd bij hoe vaak de zon schijnt in je vakantie. Of wijd uit over je Netflix-verslaving. En vertel je nieuwe dagboek-buddy hoe tante Lot op haar vakantiefoto stond. En, vergeet ook vooral zelf niet wat vakantiekiekjes toe te voegen voor de nodige visuele uitdaging.

2. Volg een cursus
Dat de schooldeuren overal gesloten zijn tijdens deze oase van rust hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je meteen aan de treurigheid van de hersendood hoeft te lijden. Ontplooi jezelf. Volg eens een cursus! Overweeg bijvoorbeeld een cursus in handlezen. Uiterst nuttig.

3. Begin een verzameling
Een verzameling beginnen is niet alleen heel goed voor je geestelijke gezondheid (het gevoel dat je iets doet en bereikt in je leven is uitermate doeltreffend voor een gelukkig leven), maar bovenal hartstikke leuk! Bewaar bijvoorbeeld al je AH-kassabonnetjes en geef ze een mooi plekje aan de binnenkant van je WC-deur.  Of denk eens wat on-materialistischer en verzamel katers. Je weet wel. De lauw-bier-kater. De goedkope-wijn-kater. Of ga voor de ik-heb-dure-wijn-geprobeerd-maar-dat-helpt-dus-ook-niet-kater. Leuk!

4. Maak nieuwe vrienden
En dan bedoelen we niet die eenmalige vrienden in de kroeg. Daar is de uitdaging onderhand ver in te zoeken. Nee, verbreed je blik, overschrijd je grenzen en zoek het ergens anders. Word vrijwilliger bij een bejaardenhuis. Verdiep jezelf eens in de wereld van Postcrossing. Of houd het iets dichter bij jezelf en ga bij elke random zonnestraal naar het Noorderplantsoen en schuif bij wat onbekenden aan op hun kleedje.

5. Begin een kraampje op straat
Je kent het wel. Als mam en pap vroeger weer eens momentje voor zichzelf nodig hadden werd jij gedumpt bij je opa en oma. En wat doe je dan op zo’n verstikkende, zomerse dag zonder technologie bij de oudjes? Juist. Je ging in de slag in de keuken, bakte een paar verkoolde muffins en verkocht ze op straat aan argeloze voorbijgangers. Kan je nu weer doen. Maar dan op een bank. Met een pot bier. En met iets eetbaars uit de keukenkastjes van je huisgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.