Actueel

The Blokes

Sinds een paar weken is er weer een nieuwe tent te vinden in de Poelestraat. En wel in het vervloekte pand op nummer 33. Dit pand heeft sinds de Ozan vertrok, ongeveer vijfeneenhalf jaar geleden, geen enkele zaak het veel meer dan een jaar uitgehouden. Niet dat die zaken slecht waren, het was gewoon de vloek van de Poele. De verwachtingen voor de volgende zaak waren dus niet erg hoog. Maar niets lijkt minder waar: misschien zat er een tijdslimiet op de vloek of misschien heeft ondernemer Aart Zoetbrood wél de formule gevonden die in het monumentale pand past.

Bij The Blokes prijken de woorden Food – Bar – Lounge op de luifel en dat vat het geheel ook goed samen. Op het terras kan je een koud biertje drinken terwijl je vanachter je zonnebril naar voorbijgangers loert. Binnen is de sfeer het beste te beschrijven als robuust maar chil. Er zijn leren fauteuils waar je met je brakke hoofdje een kopje koffie naar binnen kan slurpen en hoge tafels waar je samen met je vrienden het laatste restje kater weg kan drinken. Overdag kan je er studeren en ’s avonds wordt de muziek harder gezet waar er ook ruimte is voor een pasje of twee. Elke vrijdag begint het weekend er met pitchers voor €10,- en draaien er, voornamelijk, Groningse namen.

De combinatie met meer dan 40 soorten speciaalbier en nog een hele hoop cocktails zorgt ervoor dat het misschien wel een van de meest dynamische tenten van Groningen is. Eigenlijk ontbreekt alleen nog het ontbijt. Want hadden we het al over het eten gehad? Laten we het er maar op houden dat je het moet gaan proeven, want The Blokes heeft er alle schijn van langer dan een jaar te gaan bestaan.

13567160_1140064742682310_8494932716423159396_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.