Tips & Tricks

De Nederlandse startup TravelBird zoekt in 37 verschillende landen naar dé toptudent

Van begin februari tot eind mei kregen studenten van over de hele wereld de kans om met hun meest inspirerende reiservaring een studiebeurs en stage te bemachtigen bij Travelbird in Amsterdam. Onder andere King’s College London, McGill University, University of Canberra en Maastricht Universiteit behoorden tot de deelnemers van het TravelBird studiebeursprogramma.

 
Het studiebeursprogramma werd georganiseerd door de Amsterdamse online reisorganisatie TravelBird. In totaal hebben 357 universiteiten en hogescholen uit 37 verschillende landen zich aangemeld. Zo staan ook de Nederlandse scholen Inholland Hogeschool, Hogeschool TIO, Nyenrode New Business School en Tilburg Universiteit op de officiële lijst van deelnemende scholen. Ook niet Europese universiteiten als Siberian Federal University in Rusland, Dongseo University in Zuid-Korea en de Shaheed Zulfikar Ali Bhutto Institute of Science and Technology in Pakistan hebben deelgenomen aan het programma.

 
Kort over TravelBird, de online reisorganisatie stelt dagelijks zes nieuwe vakantiedeals samen en wil op die manier zoveel mogelijk reizigers te inspireren. Zo maakt TravelBird het boeken van een reis zeer eenvoudig, waardoor de reizigers optimaal kunnen genieten van hun vakantie. De internationale startup is gevestigd in het centrum van Amsterdam, waar momenteel meer dan 550 mensen van ruim 30 verschillende nationaliteiten werkzaam zijn. De eerste boekingen zijn in 2011 binnen gekomen en amper 5 jaar later hebben al meer dan 2,5 miljoen mensen hun vakantie geboekt via TravelBird.

 
TravelBird wilt graag jonge en innovatieve studenten aan boord krijgen om het team te versterken. Dit is dan ook de reden waarom TravelBird een wedstrijd heeft aangekondigd waarbij de student die hen het meest “inspirerende reiservaring” opstuurt, beloond wordt met een beurs en stage. De winnende student krijgt de kans om gedurende 3 tot 6 maanden als betaalde stagiair aan de slag te gaan in het hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast zal de winnende student ook een studiebeurs van €3000 bemachtigen. Verder zullen de allermooiste reiservaringen van de beste deelnemers gepubliceerd worden op de officiële TravelBird blog in verschillende landen.

 
In de type aanmeldingen waren de kandidaten vrij; van een essay tot een GoProvideo en van een blog tot een YouTubekanaal. Inspirerende, creative en onvergetelijke verhalen werden erg gewaardeerd door TravelBird. Dit is dan ook terug te zien in een aantal video’s op YouTube waarin studenten hun reiservaring delen met TravelBird.

 
Het is nog even wachten, want over precies één week, op woensdag 15 juni wordt de winnaar van de TravelBird studiebeursprogramma bekend gemaakt op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.