Actueel

Anner Awards 2016

DSC_0166Als je een goed idee hebt, moet je dat uitvoeren. Je niet tegen laten houden door onbenulligheden en gewoon gaan. Maar bij het opstarten van een nieuwe onderneming tijdens of na je studie, spelen geld en een netwerk een heel belangrijke rol. Sinds vijf jaar wordt er hier in Groningen de Anner Award uitgereikt aan de start-up die volgens de vakjury de meeste potentie heeft.

Vijf jaar geleden overleed Anner van der Mheen, een ambitieuze student aan de Hanzehogeschool. Al op vroege leeftijd was hij bezig met het entrepreneurschap  en hij had grote ambities voor als hij klaar was met zijn studie. Hij wilde een brug slaan tussen studeren en werken. Helaas heeft hij dit zelf nooit kunnen uitvoeren. Deze zogeheten Anner Award is een kans voor net beginnende ondernemers hun idee tot uiting te brengen. De winnaar verdient vijfduizend euro, achtduizend euro aan kantoortegoed en een ‘business accelerator program’ ter waarde van 16.000 euro. Daarnaast mag het publiek stemmen degene waarvan zij denken dat hij of zij de meeste kans maakt om daadwerkelijk te winnen. Deze publieksprijs bestaat uit een adviesgesprek over zijn of haar start-up bij DBK (een online business-specialist, red.).

Kennis maken met de deelnemers

Vijf jonge ondernemende studenten krijgen op deze avond het podium om hun idee te pitchen. De ideeën van de finalisten lopen ontzettend uit een. Van een drone waarmee velden met gewassen in no time kunnen worden gecontroleerd, een hebbedingetje waarmee scheermesjes gereinigd kunnen worden en zo veel langer mee gaan, een online keepersplatform waar keepers kunnen bijleren en hun niveau kunnen bijhouden, een app waarmee je al je bonnetjes kan digitaliseren en delen tot een bijlesapplicatie voor, nu nog, middelbare scholieren. Alle ideeën zijn nieuw, en alle ondernemers hebben stuk voor stuk hart voor wat zij ontwikkeld hebben.

De winnaar

De winnaar van de Anner Award 2016 is Jan Kuipers geworden met zijn bijlesapplicatie. ‘Vanuit de scholieren kregen wij via mijn partner terug dat er vraag was naar een laagdrempeligere vorm van bijles, en vooral dat er bijles nodig was op tijden dat het de leerlingen uitkwam. Hier is Mr. Chadd uit ontstaan. Een online platform waar huiswerkbegeleiding wordt aangeboden op tablets, telefoon en laptop/computer. Leerlingen worden gekoppeld aan universitair opgeleide coaches die hen meteen antwoord kunnen bieden op al hun studiegerelateerde vragen’, aldus Kuipers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.