Minister ontgroent studenten

kasteelsteur-2048x1409Minister van Justitie Ard van der Steur (VVD) liet aspirant-leden van Minerva klusjes doen bij hem thuis. Dat meldt de NRC vandaag.

Van der Steur, woonachtig in het kasteel Huys te Warmond, liet de studenten als onderdeel van hun ontgroening onder meer het grindpad aanharken en een diner organiseren voor hemzelf. Een aantal van die studenten kwam hij na de ontgroening weer tegen in college op de universiteit, waar hij burgerlijk recht doceerde.

Aanvankelijk ontkende Van der Steur het verhaal en beweerde dat hij ermee was media_xll_2877213opgehouden toen hij docent werd. Nadat die bewering niet helemaal waar bleek te zijn, gaf hij toe het ‘gewoon gezellig’ te vinden.

Of er sprake is van ‘vermenging van persoonlijke en zakelijke relaties’, hetgeen in strijd zou zijn met de gedragscode van de universiteit, is onduidelijk.

You may also like...

2 Responses

  1. dus NRC publiceert wel over een UD die tientallen feuten inzet voor wat klusjes aan z’n kasteel maar zwijgt nog steeds over 18 Eerste Kamer Senatoren die een miljard euro (per jaar) uit de beurzen van hun eigen studenten wisten te schudden ?

    http://www.pearltrees.com/t/freeman/analysis-studievoorschot/id13466407

  1. 21 March 2016

    […] Er waren hier en daar wat akkefietjes, maar hey, zand er over we hebben een kersverse MinJus met een kraakhelder blazoen. Nu ja, kraakhelder-ish… Hoi @ArdvanderSteur. Ach, de roze bijters van GeenStijl krijgen vast snel antwoord, toch? Minerva Leaks Goed, al die uitzoekklusjes zijn van later zorg. Een geslaagde inval, tot de overvallers met hun felbegeerde buit -Vindicat's beschermheilige Joris- klem kwamen te zitten op het balkon aan de Grote Markt. Minister ontgroent studenten. […]

Reageer ook

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.