Actueel

Grootschalige corruptie aan de RUG: hoofdverdachte opgepakt

Het geld groeide de manager Technisch Beheer wél op de RUG.

Een leidinggevende van de RUG is gisteren opgepakt voor grootschalige fraude. Het gaat om de manager Technisch Beheer. De man werkte al 33 jaar voor de universiteit.

RTV Noord meldt dat er bij het huis van de man in Harkstede drie auto’s, een boot en 11.000 euro in contant geld in beslag is genomen. Zeven andere mensen zijn ook aangehouden, onder wie de zoon en schoondochter van de man.

Ze worden verdacht van corruptie en witwassen van geld. De hoofdverdachte kreeg van verschillende installatie- en bouwbedrijven geld in ruil voor opdrachten. Het FIOD vermoedt dat het gaat om tonnen.

De universiteit is door de corrupte acties benadeeld. Onze favoriete secretaris G. Peters-Beuke stuurde in september nog een mail rond over de financiën van de faculteit Letteren. Ze schreef dat de faculteit vanaf 2017 te maken krijgt met een structureel jaarlijks tekort van 2 miljoen euro. Ondertussen lachte de manager Technisch Beheer dus in zijn vuistje en nam hij een duik in zijn Dagobert Duck-kluis.

De manager moet nu samen met zijn zoon en schoondochter in ieder geval nog veertien dagen brommen voordat ze worden voorgeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.