Grunnémon

Pokeball

Voor iedereen die net iets te teleurgesteld was toen bleek dat de nieuwste functie van Google Maps een 1 april grap was, kwam Nintendo afgelopen week met verheugend nieuws: Pokémon gaat in 2016 naar de echte wereld komen.

Ja, dat lees je goed. Vanaf volgend jaar kunnen we met zijn allen de straat op om in onze eigen omgeving Pokémon te gaan vangen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een (gratis) app op je telefoon. De app, die Pokémon GO gaat heten, wordt ontwikkeld door de makers van Ingress en gaat gebruik maken van GPS om je real time op de hoogte te houden van welke Pokémon zich om je heen bevinden. Met behulp van je camera kan je vervolgens naar de Pokémon op zoek. De details zijn allemaal hier terug te vinden.

Als je ook maar enigszins bij bewustzijn was tijdens de jaren ’90, kan je nu haast niet wachten tot het 2016 is. Ook bij de Studentenkrant kunnen we ons enthousiasme maar moeilijk bedwingen, dus we zijn maar vast wat gaan speculeren. Op welke Groningse locaties zou je welke Pokémon tegen kunnen komen?

 

Grimer

1. Albertus Magnus: Grimer

Grimer is de Pokémon die is ontstaan doordat een plek zo smerig was dat het nieuw leven ontwikkelde. Wie wel eens op het pand van Albertus is geweest, snapt waarom deze Pokémon er thuis hoort.

 

Wailord

2. Vindicat: Wailord

Walvis-Pokémon Wailord zou zich ongetwijfeld thuis voelen tussen de welgevormde heren en dames van het Groninger corps.

 

Farfetchd

3. Cleopatra A.S.G.: Farfetch’d

Zowel deze rare eend-Pokémon als Gronings alternatieve studentenvereniging hebben een onverklaarbare voorliefde voor prei. Het moet wel voorbestemd zijn.

 

Ditto

4. Unitas: Ditto

Ditto’s enige kunstje is dat hij andere Pokémon imiteert, maar altijd nèt wat minder goed is. Unitas heeft ongeveer dezelfde relatie tot het Groninger corps.

 

Magikarp

5. Calimero: Magikarp

Magikarp belooft een Gyarados, Calimero belooft een betere universiteit. Het lijkt allemaal zo mooi, maar intussen weten beiden maar weinig uit te richten. Calimero used U-raad, but nothing happened!

 

Solosis

6. Blauwe Engel: Solosis

Solosis is een virus-Pokémon, die je – net als alle andere virussen en infecties – natuurlijk het beste kan oplopen bij de Blauwe Engel. Gotta Catch ‘m All!

 

Primeape

7. Grote Markt: Colossinge

Colossinge is de Franse naam voor Primeape, de primitieve Pokémon die niet beter weet dan op dingen te slaan. Zoals we deze week hebben mogen meemaken, zijn er daarvan genoeg te vinden op de Grote Markt.

 

Slowpoke

8. Groninger Forum: Slowpoke

In 2012 zou het Groninger Forum af zijn, hadden ze gezegd. Juist.

 

Whiscash

9. Gasunie: Whiscash

Whiscash is gebaseerd op de de Namazu, de vis die volgens Japanse legende aardbevingen zou veroorzaken. Dus ja, de Gasunie.

 

Snorlax

10. Thuis-thuis: Snorlax

Snap je hem? Je moeder. Ha!

Oké, we houden op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.