Recensie

Fiets-Chips- 1 aprilgrap

Fietsendiefstal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was groot nieuws vorige maand. Een vijftal geniale studenten bedacht een revolutionair idee: ze zouden per 2 april een bedrijfje beginnen dat voor een klein bedrag een chip in je fiets kon bouwen. Op deze manier zou je nooit meer je fiets kwijtraken en kon je de heler van je stalen ros eens goed aan de tand voelen. De Groningse media-agglomeraten Sikkom, Groninger Gezinsbode en zelfs Dagblad van het Noorden schreven er lovende stukken over.

De hoofdredactie van de Studentenkrant zou wel even regelen dat deze enthousiaste start-up ondernemers mijn fiets gratis opspoorbaar maakten om hier een mooie recensie over te schrijven. Aangezien ze pretendeerden dat hun bedrijf ervoor ging zorgen dat het stelen van fietsen tot het verleden zou gaan behoren, zou ik er alles aan doen om het nut van deze onderneming in twijfel te trekken. Mijn fiets zou ik natuurlijk direct in de plomp flikkeren of onder stroom zetten en vervolgens dit ‘geweldige’ bedrijfsidee helemaal de grond in trappen. Het liep allemaal even anders.

De site van hun bedrijfje findmybike.nl zou 2 april live gaan. De domeinnaam is tot op heden niet geregistreerd. Op Facebook geven de visionairen Wiert Hoeksema, Jonne Hopman, Leonard Dijkshoorn, Kalle Majoor en Niels Bax ook niet thuis. Sterker nog, sommigen van deze gasten blijken niet eens te bestaan.

Ja, je leest het goed. De Studentenkrant is erin getrapt. Het moet wel een 1 aprilgrap zijn geweest. Een koekje van eigen deeg. Waar wij hebben geprobeerd een groepje mensen af te zeiken, zijn we zelfafgezeken. Omdat we natuurlijk geen slechte verliezers zijn geef ik deze 1 aprilgrap 5 vingers. Een klein advies voor de jonge entrepreneurs heb ik wel: hou je fiets de komende tijd maar extra goed in de gaten. Je weet maar nooit of iemand een punt wil maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.