Rok & Stroll

Het was weer rokjesdag. Om alle feiten zo nauwkeurig mogelijk te rapporteren trok onze mannelijke correspondent zelf een rokje aan. Onderzoeksjournalistiek, bitches!

Het zal niemand ontgaan zijn: afgelopen vrijdag was het weer rokjesdag. Die dag die elk jaar weer nieuwswaardig wordt geacht, maar waar nooit iets boeiends over te zeggen valt. Meisjes dragen rokjes; leuk natuurlijk, maar een spannend narratief is het niet. Het is hooguit goed voor vieze-mannen-praat.

 Gelukkig kan het ook anders. Omdat ik wel eens wilde weten hoe deze dag nu wordt ervaren door de andere helft van de bevolking, besloot ik mij zelf in een rokje naar buiten te begeven. Op zoek naar nieuwe ervaringen, en natuurlijk om de reacties te peilen.

De reacties bleven alleen uit. Goed, ik heb genoeg terloopse blikken opgevangen, maar omstanders gedroegen zich verder alsof er niets aan de hand was. De paar uitgesproken reacties die ik wel kreeg, waren bovendien allemaal positief.

 Dat leidt mij tot de volgende conclusie: mannen, de tijd is rijp. Waar vrouwen al jaren zonder problemen in onze kleren rond konden lopen, is het nu eindelijk ook acceptabel als wij die van hen aantrekken. Kanye West en Jaden Smith deden het al eerder, en nu is de tijd aangebroken dat ook de gewone man er mee wegkomt.

En, toegegeven, het zit eigenlijk best lekker, zo’n rokje. Je hebt alle bewegingsvrijheid die je nodig hebt, en omdat de boel lekker doorwaait, gaan je ballen ook niet zo plakken. Dikke prima. Wat mij betreft is het nu nog slechts wachten tot H&M de mannenrok in het assortiment opneemt. Tot die tijd moeten mannen maar gewoon de kast van hun vriendin plunderen, als wraak voor alle hoodies die ze nooit meer terugzagen.

 Nawoord

Hoewel het erg snel went, zo’n rokje, zijn er wel een paar punten waar je als man even rekening mee moet houden:

– Neem een tas mee. Rokjes hebben geen broekzakken, dus vergeet niet om een andere plek te vinden om noodzakelijke spullen in te stoppen. Ikzelf liep bijna de deur uit zonder sleutels. Slecht idee.

– Strakke rokjes werken alleen bij vrouwen. Form-fitting is alleen goed als je de juiste vormen hebt; een geaccentueerde penis is minder charmant.

– Naar de wc gaan werkt ineens net even wat anders. Tot je de juiste techniek hebt gevonden, is het misschien beter om urinoirs te mijden.

Rokjesdag02

 

Rokjesdag01

 

Rokjesdag04

Rokjesdag05

Foto’s: Coen Vosveld