Kort Nieuws

Kort nieuwsHet leven is al druk genoeg: met nog drie seizoenen House of Cards, de gehele Hunger Games trilogie en nog vier andere televisieseries die je écht moet kijken, blijft er amper tijd over om nog te studeren. Laat staan om het nieuws te kijken. De Studentenkrant begrijpt dat en daarom stellen we speciaal voor jou een maandoverzicht samen, zodat je toch nog op de hoogte bent.

Zelfplagiaat
Twee keer hetzelfde zeggen mag niet, blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Vrije Universiteit Amsterdam. Peter Nijkamp is hoogleraar aan de Vrije Universiteit en in zijn oeuvre van 2230 publicaties gebruikt hij teveel van zijn eigen teksten, zegt de commissie Zwemmer. Zelfplagiaat wordt het genoemd. Wie daar dan precies de dupe van is, blijft onduidelijk.

Wolf
Zoals we je vorige maand al vertelden, hadden we een tijdje een wolf in Nederland. Het dier rende door de bossen en woonwijken van Drenthe en Groningen. Nu is het weer weg, over de grens naar Duitsland. Daar komt het beestje nu in het nieuws. Als ‘ie weer terug komt in Nederland zal het hier wel weer in het nieuws komen. Zo blijft iedereen goed op de hoogte.

Obsessie met schoenen valt wel mee
In Australië is een man opgepakt omdat hij duizend paar schoenen heeft gejat. De man had als verweer te melden dat hij ‘gewoon van schoenen hield’. Wat wij hieruit afleiden is dat Groningse vrouwen met vijftig paar schoenen zich nog helemaal geen zorgen hoeven te maken. Je houdt gewoon van schoenen, niets mis mee.

Zonsverduistering
De maan is voor de zon geschoven. Er zaten ook erg veel wolken voor. We hebben er dus erg weinig van kunnen zien. Voor mooiere natuurverschijnselen raden we u aan om naar Finland te gaan. Daar kon u rond hetzelfde tijdstip genieten van het noorderlicht, zonder wolken.

Meerkat
Een nieuwe livestream-app die na twee weken al 120.000 gebruikers heeft: Meerkat is een app die nauw verbonden is met Twitter. Inloggen, delen en reageren gebeurt via Twitter. Waarom is het aantal gebruikers van deze app zo snel gegroeid? Het is nóg eenvoudiger dan andere manieren van streaming. De nadelen: er is dus een Twitter-account nodig en het is alleen beschikbaar voor iOS.

Helden
Twee dronken jongemannen in Amsterdam hebben een overval in de kiem gesmoord door de overvallers winkelmandjes naar het hoofd te smijten. Een overvaller richtte hierop zijn wapen op de jongens. Toen hij de trekker overhaalde bleek het om een klappertjespistool te gaan. Moraal van het verhaal: deel vooral drank uit bij de ingang van je winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.