Bodemsport: Unibet

800px-Betting-Bad-LogoMet gokken op voetbalwedstrijden je geld verdienen? Ja, dat kan! Deze ‘bodemsport’ is enorm populair, ook onder studenten. Het vergt meer dan alleen geluk, zoals dat in het casino het geval is. Zo kan je met voorkennis over je favoriete voetbalteams een heel eind komen. Maar pas op, de verslaving loert.

Het lijkt allemaal zo logisch en eenvoudig: FC Barcelona speelt tegen de nummer zestien van de Priméra Division. Dat kan maar één ding betekenen: gegarandeerd winst. Nou, think again. De kans dat Barcelona wint is inderdaad vrij groot, maar de winst die je uit je inzet haalt is daardoor weer vrij laag. Met alleen winst voor topteams invullen kan je het allemaal lang volhouden en zal Barcelona inderdaad vaak winnen. Tot ze ineens onverwacht verliezen van de nummer zestien. Wat doe je dan?

Peter (pseudoniem), een 23-jarige student Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, kan erover meepraten. ‘Het ging van kwaad naar erger. Ik begon ook met makkelijke en voor iedereen logische inzetten. Want ja, natuurlijk wint Real Madrid van Malaga en Chelsea van Sunderland. Als je dit soort wedstrijden dan met elkaar combineert, zodat de notering keer elkaar gaat, dan krijg je een totale notering waar je de dollartekens van in je ogen krijgt…’ De combinaties waar Peter hier op doelt worden lucratiever wanneer je meer ‘betjes’ toevoegt aan de combinatie. Hoe meer wedstrijden, hoe hoger de winst. Als je wint.

Want hier komen we bij het probleem: het loopt namelijk niet altijd zoals je hoopt dat het zal gaan. Barcelona verliest inderdaad wel eens. Ook Peter is hier uiteindelijk achter gekomen. ‘Je kan de kans dat een wedstrijd gelijk wordt gespeeld bijvoorbeeld weghalen, waardoor je winkans dus groter wordt, maar wat je uiteindelijk kunt winnen omlaag gaat, omdat de notering ook omlaag gaat. Je moet dus overwegen of je gokt op winst voor een team of misschien iets veiliger inzet. Wil je met een tientje 50.000 euro winnen of ben je tevreden met twintig euro?’

Peter geeft aan dat hij soms in een maand zomaar een paar honderd euro kon winnen, maar ook regelmatig veel geld heeft verloren. Dit laatste kwam vaker voor. ‘Soms valt alles op zijn plaats en win je veel, maar het gaat vaker fout. Daarom ben ik er ook mee gestopt.’ De tip die Peter jou als beginnend gokker mee zou willen geven is om rustig te beginnen en vooral niet teveel te willen. Het lijkt allemaal zo logisch, maar niets is wat het lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.