Tien Geboden

De tien geboden: manieren om vervelende straatverkopers van je af te schudden

Rubriek - de Tien (deel 1)Erger jij je ook zo kapot aan die piranha’s van straatverkopers? Lees hier hoe je op tien verschillende manieren die krengen van je af kan schudden.

  1. Just say no
    Wervers hebben de gewoonte om sturende vragen te stellen waar je je schuldig van gaat voelen. Ga er niet in mee. De volgende keer dat een werver je vraagt: ‘Maar wil je dan geen hongerende kindjes redden?’, antwoord je nors: ‘Nee.’
  2. Drop dead diva
    Laat je vallen en doe alsof je dood bent. Straatwervers voeden zich alleen met levende zielen, niet met karkassen die al op straat liggen.
  3. Help!
    Volg het advies op dat je moeder je altijd gaf als je werd lastiggevallen door vreemden. Roep hard ‘hij heeft een mes!’ en ren weg.
  4. Crazy eyes
    Zet je beste psychopatenblik op met bolle ogen en maak het geheel af met een zenuwtrekje bij je onderste ooglid. Probeer ook vooral niet te knipperen en blijf de werver gedurende het hele gesprek strak aanstaren. Loop weg wanneer de donatievraag komt, maar werp nog een laatste krankzinnige blik achterom.
  5. Fake it
    Loop telefonerend/nep-telefonerend of met oordopjes in strak langs ze heen.
  6. Draai de rollen om
    Vraag ze eens op de man af of ze het goede doel ook steunen en of ze het zelf ook leuk vinden om gestoord te worden als ze gewoon rustig hun eigen gang gaan op straat.
  7. Doe een papegaaitje
    Aap ze na met ieder woord dat ze tegen je zeggen. Vet irritant.
  8. Bokspringen
    Pak ze als ze op je af komen lopen bij de schouders en bokspring over ze heen. Loop aan de andere kant rustig door alsof het geen big deal is.
  9. Smack that bitch up
    Geef ze een klap in het gezicht. Wel met de vlakke hand, we houden het semi-netjes. Kun je dat ook weer van je bucketlist afstrepen.
  10. Valse identiteit
    Geef wat valse gegevens op, bijvoorbeeld die van een vervelende ex ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.