Bijten in slapende studentenlichamen

6189473120_8e0484a707_b

 

 

Het is de hoogste tijd je beddengoed weer eens naar je wasmachine te sleuren voor een stevig kookwasje.. De bedwants is gesignaleerd in het Groningse studentenleven en bedreigt jouw comfortabele slaapomgeving!

De bedwants, ook wel ‘bedluis’ genoemd, is een gluiperig insectje van nog geen halve centimeter groot. Zoals de naam al doet vermoeden leeft het monstertje het liefst in je bed en bijt ‘ie graag in slapende studentenlichamen. Klinkt allemaal niet erg aangenaam, en de kans dat de bedluis straks bij jou onder de lakens kruipt wordt alleen maar groter.

Eerder kregen ongediertebestrijders in Groningen ongeveer één keer per maand een melding binnen, de afgelopen week waren dit er alleen al zeven. Meerdere studentenhuizen worden geteisterd.

De reden hiervoor? Naast het feit dat studenten veel tweedehands meubelen inkopen die eitjes van de beestjes kunnen bevatten, vinden er ook vele andere ‘transacties’ tussen studenten plaats. Het kan natuurlijk voorkomen dat je na een beschonken avond met nog iemand anders dan de bedwants het bed deelt. De kriebelige monstertjes kunnen vervolgens in de broekzak van je logee kruipen, en voilà: de plaag verspreidt zich naar het volgende weerloze toko!

De symptomen zul je overigens snel herkennen. Als je wakker wordt van de jeuk en je huid vol kleine wondjes zit is het aannemelijk dat je een noodlottig slachtoffer van de bedwants bent geworden. Ook bruinrode vlekjes op je dekbed zijn zeer typisch, dat zijn namelijk de uitwerpselen van de onderkruipertjes (heerlijk). Daarop volgt natuurlijk de grote hamvraag: WAT NU?

Hoewel wassen niet je hobby is wordt het toch eens tijd een sopje te maken voor je beddengoed. Doe dit op 60 graden of hoger (en neem het dus niet mee naar je thuisthuis voor je moeder).

Bel een professionele ongediertebestrijder. Zelf aan de slag gaan werkt averechts, zo weet Google ons al snel vertellen. Schakel gelijk een expert in om jezelf duizenden euro’s te besparen (tenzij je nog wat lijntjes hebt openstaan bij DUO natuurlijk).

 

Foto: Foter.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.