Tips & Tricks

Roken is goed voor je!

3962942661_1047b9bfd4_o

 

Roken werkt genezend voor mensen met de chronische darmontsteking colitis ulcerosa (cu). Tot deze verrassende conclusie komt Anouk Regeling (33) in haar promotieonderzoek aan de RUG.

Vooral nicotine, koolstofmonoxide en acrolein in de sigarettenrook lijken een gunstig effect hebben. Als de medische wereld er achter kan komen wat het effect precies is, dan zouden die stoffen in een pilletje verwerkt kunnen worden die openbarst in de darmen. Vooralsnog vraagt dit echter om meer onderzoek.

Dus zo lang de nicotinepilletjes nog niet op de markt liggen hebben mensen met cu een goed excuus erbij om er nog eentje op te steken. Fiets je weer eens voorbij het UMCG en zie je een groepje rokende patiƫnten met bedrading en al buiten onder het afdakje staan? Bedenk dan dat die waarschijnlijk lekker bezig zijn. Die denken om hun gezondheid!

Een gedachte over “Roken is goed voor je!

  • Beste Aron ,
    Ik ben een 57 jarige vrouw.vanaf mijn 32 e jaar colitus ulcerosa.ik ben gestopt met roken en ben elektrisch gaan roken.maar na 10 maanden elektrisch roken gingen mijn darmen weer vreselijk ontsteken.medicijnen gehad maar de cu.werd steeds erger.ben na 1 jaar elektrisch roken weer begonnen met echte sigaretten roken.na 1 week echt roken geen bloed meer bij de ontlasting en geen diaree meer.mijn ervaring is dat het niet de nicotine is wat toch veel mensen denken.
    Mvrgr.helma de deugd

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.