Sport

Penningmeester GCHC verliest kas tijdens avondje stappen

geldkas
Niet de kas, noch het geld in kwestie

De penningmeester van de Groningse Studentenhockeyclub G.C.H.C. heeft wel een hele domme fout gemaakt. Tijdens een avondje stappen is hij de kas, waarin €1.250,-€2.600,- aan cash zat, met zijn beschonken hoofd kwijtgeraakt. De Studentenkrant zou haar naam niet mogen dragen als ze dit niet tot op de bodem zou uitzoeken. We belden met het bestuur van G.C.H.C.

Een reactie van dit bestuur ging niet zonder slag of stoot. Hanneke, voorzitter van de hockeyclub, reageert op het bovenstaande verhaal: ‘Ik zie dit niet als nieuws voor studenten, dit gaat niemand die niet lid is van deze vereniging iets aan. Het is namelijk niet waar.’ Om de waarheid rond dit mysterieuze incident in een helder, eendrachtig verhaal uit te leggen, geeft Hanneke de telefoon door aan Bas, de penningmeester in kwestie.

Bas laat weten dat hij inderdaad met de €1.250,-€2.600,- in zijn tas de stad in is gegaan en dat het geld diezelfde avond is verdwenen. ‘Ik ben het geld kwijtgeraakt. Het zat in een tas en de tas was weg.’ Volgens Bas was het een foutje. ‘Ik had op dat moment geen flauw idee meer dat de kas in de tas zat. Dat was een domme fout.’

‘Ik ben het geld kwijtgeraakt. Het zat in een tas en de tas was weg.’

Een logische verklaring voor dat moment van verstandsverbijstering is natuurlijk is de moeder van alle vreugd, maar ook alle ellende: alcohol. De man van de waarheid, Bas, zegt in eerste instantie dat er absoluut geen alcohol is in het spel was. ‘Ik ben nuchter de stad ingegaan en heb nuchter de stad verlaten.’ Voor iedereen die wel eens in de stad is geweest klinkt dit nogal onwaarschijnlijk. Na wat aandringen laat de penningmeester los dat de stad ook voor hem niet te doen is zonder de nodige pilsjes. ’Oke prima, het was niet compleet nuchter. Het was gewoon dom.’ Goed, bedankt voor de waarheid.

‘Jonge, ik zeg jou gewoon dat het hier intern is opgelost.’

Nu blijft natuurlijk de vraag wie er heeft moeten opdraaien voor de kosten. ‘Wij hebben het hier verder intern geregeld en het zit goed’, weet de penningmeester er over te zeggen.’ Over de precieze afhandeling van zaken is er nog enige onduidelijkheid vanuit het bestuur van G.C.H.C. ‘Jonge, ik zeg jou gewoon dat het hier intern is opgelost’, is hierop de officiële reactie.

Update: Boze tongen in de UB beweren inmiddels dat het niet om €1.250,- maar zelfs om €2.600,- gaat. Het bestuur van G.C.H.C. was niet meer voor commentaar bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.