Onontdekte chillplekken

Chil-len (childe, heeft gechild): zich ontspannen; relaxen, aldus de online Dikke Van Dale (wat gaan ze met hun tijd mee hè). Waar de gemiddelde student voor een dosis ontspanning het Noorderplantsoen in duikt, zocht de Studentenkrant naar de onontdekte chillpareltjes die Groningen rijk is. Lekker relaxen zonder barbecuerookwolken à la vuurwerkramp en uitslovende sportclubjes.

#1 De Prinsentuin

Prinsentuin

Onontdekt en sereen zoals je dat Groningen nog nooit hebt meegemaakt: de Prinsentuin! Waarschijnlijk ben je er al vierhonderd keer langs gesjeesd en wist je niet wat zich achter de muren op de hoek van de Sint Walburgstraat en de Turfsingel verborgen hield. In deze rustige tuin kun je een cappuccinotje bestellen bij de aanwezige theeschenkerij terwijl je geniet van intense stilte midden in de stad. Tevens is deze onbekende locatie erg geschikt als schuilplaats tegen ongewilde stemmenwervers voor de universiteitsraadverkiezingen.

#2 Het CiBoGa-terrein

CiBoGa

De nieuwste chillplek onder de chillplekken: het CiBoGa-terrein! Grenzend aan de Boteringestraat, Bloemsingel en Kolendrift heeft het Circus- Boden- en Gasterrein (dat overigens ooit een begraafplaats was) alles in huis om perfect te kunnen chillen. Denk: hippe tentjes zoals Het Gasfornuis, waar je een zitzak kunt veroveren terwijl je geniet van een plantaardige Fritz Kola en de zon. (Voor de hipsters onder ons: er is ook verse muntthee.) Er komen steeds meer bedrijven bij. Zo heeft restaurant Oberland laatste nog haar deuren geopend. Op het CiBoGaterrein is naast ruimte om te chillen bovendien altijd genoeg vermaak: regelmatig vind je hier een blik fanatieke bootcampers (“ben je een konijn of een tijger?! Ga lager! Ga dieper!”), hotte hippies inclusief gitaar en als je in bent voor een potje voetbal is er altijd wel een voetbalteampje aan het spelen.

#3 De tuin bij restaurant Academia

Academie

Dat het Academiegebouw een restaurant heeft moge duidelijk zijn. Maar sinds niet al te lange tijd staan hier de deuren naar de tuin ook open: tussen 11.30 en 14.00 uur kan je dan ook buiten genieten van je lunch. En guess what: er staat zelfs een multicharger die werkt op zonne-energie, voor als je echt niet zonder WhatsAppgesprek-met-BFF kan of je laptop voor een college wilt opladen. Pluspuntje!

#4 Het Uurwerkerplein

Uurwerkersplein

Waar de Pintelier al menig bierlievend student aantrok, is het plein voor dit Belgisch café een heus horecaplein geworden. Met de Uurwerker en het net geopende Haute Friture zijn er genoeg aangename ingrediënten aanwezig om hier op een zonnige middag te vertoeven. Bestel bijvoorbeeld eens een rucola-kaas kroket bij de luxe snackbar of een Straffe Hendrik bij de Pint. Op dit plein geen gras, maar lekker eten en een biertje maken veel goed.

#5 Het veldje achter Academie Minerva

Minerva

Voor wie geen horeca nodig heeft: het grasveldje tussen de Museumstraat en de Reitemakersrijge leent zich prima voor studentenruggen. Niet midden in de stad, dus rust gegarandeerd. Bovendien valt er altijd iets te kijken met alle artistieke Minervastudenten om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.