Opinie & Debat

Jet. Bedankt.

jet-bussemaker
Foto: Partij van de Arbeid

Sta op en loop eens naar de spiegel. Wat je ziet is de laatste generatie student die op kosten van anderen heeft mogen studeren. Betaald uit je neus vreten. Sporadisch een samenvatting lezen en voor de rest van de week jezelf naar de gedvertyfus zuipen. Jet Bussemaker is er klaar mee. Lenen zal je, want je gaat na je afstuderen bakken met geld verdienen.

Al meer dan een jaar wordt ontzettend gebabbeld over hoeveel studenten erop achteruit moeten gaan. Jet vindt dat de hele reutemeteut weg mag. Inclusief basisbeurs, aanvullende beurs en studenten ov-jaarkaart. De hippies van GroenLinks vinden dat je gratis moet kunnen blijven reizen en de rokjes bij D66 willen dat je langer mag terugbetalen. De basisbeurs wordt vrijwel zeker naar de eeuwige jachtvelden geschoten. Als student ga je er daarmee een dikke dertienduizend euro op achteruit. Dat zijn vier kamelen (hengst, naam: Sukke-Henk, via Marktplaats), 3.732 wegwerpbarbecues van de Appie, of meer dan driehonderd keer jezelf de HIV in neuken in Nieuwstad. Er wordt nog getwijfeld of de OV-kaart en de aanvullende beurs ook afgeschaft moet worden. Als deze bezuinigingen inderdaad worden doorgevoerd, krijgen studenten iets meer dan dertigduizend euro minder vergoed dan jij kreeg.

Dat is klote. Voor hen dan. Voor jou betekent het eigenlijk dat je dertigduizend euro gratis geld hebt gewonnen. Après nous le déluge. Met een beetje geluk leidt dat er toe dat er minder studenten gaan studeren. Arbeidskrapte leidt regelrecht tot meer loon. En meer loon, zo weet elke econoom, leidt tot een mooiere wederhelft. Kijk nog maar eens in die spiegel. En dank Jet op je blote knietjes.

2 gedachten over “Jet. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.