Recensie

Fruitvliegjes

fruitvliegjes

Traditiegetrouw laten studenten hun afval zo lang mogelijk staan. Het hoort er nou eenmaal bij. Of het nou gaat om aantal dagen, een week of soms meerdere weken, die afwas of het afval wegbrengen wordt toch wel vergeten.Waarom ook niet, wat is het probleem? Even afspoelen met heet water en het is weer schoon immers. Of je dit nou meteen doet of een weekje later, het vuil gaat er vanzelf wel af.

Tijdens de zomermaanden is dit helaas anders. Wanneer een appeltje, een biertje of bakje yoghurt één dagje blijft staan, zijn onze gasten alweer aanwezig. Wat de neuk! Sommige keukens in studentenhuizen zijn zo vol met fruitvliegjes dat je amper durft te ademen aangezien je anders veertig van die fruitvliegjes inslikt.

De fruitvliegjes, ook wel bananenvliegjes genoemd, komen in duizendtallen.Geen idee waar ze vandaan komen, want het boeit geen ene conjo of de ramen open of dicht zijn. Als je ze allemaal hebt weggewerkt, zijn ze er de volgende dag toch wel weer. Student zijnde moeten wij extreem veel moeite doen om die fruitvliegjes te vangen: alllemaal bijzondere valletjes neerzetten in de keuken: azijn met afwasmiddel en meer van dat soort onzin. Deze speciale ‘fruitvliegvallen’ werken wel, maar het probleem is dat het altijd een paar dagen duurt tot ze er allemaal in zitten. Er zijn altijd een paar slimme vliegjes die gewoon chillen op de rand van de val, maar niet naar binnen gaan. Tyfuslijers.

De enige reden dat fruitvliegjes op deze wereld aanwezig zijn is vanwege hun rol als waarschuwers. Als je een stuk fruit hebt laten liggen komen de fruitvliegjes langs. Zij blijven rondhangen totdat je het weggooit en ‘poeff’, fruitvliegjes ook weg. Vervolgens gaan ze op zoek naar een nieuw slachtoffer. Zo word je gedwongen het aanrecht schoon te houden.

Dit is toch geweldig, zo’n samenwerking tussen student en natuur. ‘Hoor je dat, lief klein fruitvliegje? We vinden dat je een functie hebt!’ Maar nee hoor, jullie fruitvliegjes blijven in praktijk nog nahangen in de keuken als een stelletje Antilianen bij een chick met een dikke kont. Jammergenoeg is een vredige samenwerking tussen student en fruitvliegje een droom die nooit zal uitkomen.
Fruitvliegjes en studenten zullen elkaars opponenten zijn tot in het einde der tijden. Die kleine klootzakjes zorgen ervoor dat we menigmaal spastisch in de keuken staan te koken. Ik heb maar één boodschap voor deze beestjes: dikke middelvinger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.