Tips & Tricks

Cafés boos om terrasverbod RUG

News-cafe-terras

Vanwege het grote eindfeest van de RUG op zaterdag 14 juni moeten een aantal kroegen in de binnenstad op die dag hun terras binnenhalen. En daar zijn de eigenaren van het News Café en Goudkantoor bepaald niet blij mee. Ook zeggen ze veel te laat op de hoogte te zijn gesteld van het terrasverbod.

De reden voor het tijdelijk wegjorissen van de terrassen is het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Het is alweer de vijfde keer dit jaar dat het News Café hierom haar terras binnen moet halen, aldus eigenaar Marcel Schlaman. “Nu vanwege het RUG-feest moet het weer, en dat hoor je in een laat stadium en van een groep studenten in een gesprek waarin vooral zaken worden meegedeeld en niet overlegd.”

‘Straks moet het ook nog op Moederdag’

Schlaman is dan ook zeker niet blij met het verbod. “Straks moet het ook nog op Moederdag. Het is nu al de vijfde keer dit jaar dat het gebeurt, straks gaan we naar tien keer per jaar. Dat is voor mij flinke inkomstenderving, temeer omdat ik tijdens die dagen behoorlijk kan verdienen op het terras.”

Zijn terras aan de voorzijde moet weg vanwege de veiligheid, maar de reden voor het terrasverbod is van een hele andere aard: de RUG wil het plein gewoon zelf inrichten. En daar wordt Schlaman niet veel vrolijker van, al gunt hij de RUG de fuif best. “Het is dan ook best een dilemma, er is niks mis met die mensen van de RUG. Ik ben niet tegen een feestje en ook heus wel bereid mee te werken, maar zoals het op dit moment gaat, gaan bij mij de stekels wel flink overeind staan”, zo zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden.

Het slotfeestje is a.s. zaterdag alweer en je moet je wel aanmelden op Facebook, anders mag je niet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.