Recensie

Niets dan lof voor Bierfestival Martinikerk

bierfestival_glas

[dropcap]W[/dropcap]at is er beter dan bier? Juist, meer bier. Speciaalbier welteverstaan. Vrijdag 10 en zaterdag 11 april vond het bierfestival plaats in de Martinikerk. Ook voor de leek hartstikke de moeite waard om een keertje rond te kijken.

De Martinikerk – die na elk biertje nóg mooier wordt – was gevuld met standjes van diverse professionele en amateurbrouwers. Gewapend met een leeg glas, dat bij de ingang uitgereikt wordt, kan je bij elk van deze standjes een aantal biersoorten proeven. De meeste brouwers hebben daar een heel verhaal bij. Deze weetjes zijn natuurlijk superinteressant, ware het niet dat er uiteindelijk weinig van blijft hangen, mede dankzij de grote hoeveelheden bier. Wat wél is blijven hangen zijn de bier-spijscombinaties die sommige standjes aanboden. Voor slechts één muntje had je niet alleen een heerlijk biertje, maar ook nog eens bijvoorbeeld een chocolademousse met mango en chilipeper die het biertje naar hemelse sferen tilt.

Het aanwezige publiek deed denken aan de bezoeker van het gemiddelde whiskyfestival. Als je daar nog geen beeld bij hebt, denk aan biergebuikte Bourgondiërs met kledij waar de modepolitie huilend in een hoekje van zou wegkruipen. Dit vond kennelijk ook de aanwezig Filemon, die voor BNN’s de Social Club een kijkje nam op het festival. Dit leverde voor ons wel drie hele seconden screentime op. ‘Rond, maar ook wel strak en niet té dun’ was Filemon’s commentaar. Bedankt Filie, jij mag er ook wel wezen.

Al met al niks dan lof over het bierfestival, behalve dat een optreden van de Dolly Dots hier zeker niet misstaan had. Misschien een tipje voor de volgende keer. Gezien de twee-vingers-schuim regel voor veel speciaalbieren niet eens opgaat, kunnen we toch weinig anders geven dan vier vingers. Bier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.