Tien Geboden

De tien geboden: Studentenbijbaantjes

10-geboden-rubriek

Zit je om geld verlegen maar heb je geen zin om in een callcenter te werken, of nog erger: straatwerver van goede doelen te worden? De SK biedt hulp met deze tien studentenbaantjes.

  1. Medisch proefpersoon
    Advertenties als: ‘mannen gezocht tussen 18 en 55 jaar die tenminste 3 maanden niet meer roken’, zijn jouw cue. Je moet wel vaak lang in het ziekenhuis verblijven en je hebt kans ‘experimentele medicijnen’ uit te testen, maar je strijkt dan al gauw 1.814 tot 2.556 euro op.
  2. Doodskistendrager
    Het Utrechtse bedrijf Ferentes heeft zo’n 250 student-kistendragers in dienst die worden ingezet bij uitvaarten. Je moet alleen wel tussen de 1.80 en 1.95 meter lang zijn en je emoties er buiten kunnen laten. Eén draagbeurt verdient 25 tot 50 euro.
  3. Parachutevouwer
    In de zomermaanden is er op Texel altijd veel vraag naar ‘freelance packers’, mensen die parachutes kunnen vouwen en kunnen inpakken. Het verdient €5 per parachute. Een goede packer kan, na enige oefening, dertig parachutes per dag vouwen. Tel uit je winst!
  4. Hondenuitlater
    In Groningen rijdt regelmatig een wit busje met de dubieuze tekst ‘De Natte Snuit’ rond. Het gaat om een hondenuitlaatservice; het geknipte bijbaantje voor de dierenliefhebbende student: 10 euro per hond voor een wandeling van een uur.
  5. Stemacteur
    Exploiteer je gouden keeltje maximaal via stemmenweb.nl. Op deze site kun je jouw stem aanbieden voor radio, televisie, film, games of andere audiovisuele producties. Bral een demootje van een halve minuut vol en uploadt het op de site. Een lokaal radiospotje inspreken levert rond de 30 euro op.
  6. Chauffeur
    Met een rijbewijs en je met bier doordrenkte pak van het afgelopen gala heb je al snel een baantje als chauffeur te pakken. Je hoeft alleen wat managers door het land te rijden voor 1.900 euro in de maand.
  7. Bijlesdocent
    Met bijles geven aan puberende scholieren verdien je rond de 8 euro per uur en werk je minimaal drie dagen in de week.
  8. Mystery shopper
    Een mystery shopper wordt door bedrijven of consumentenbonden ingezet om ergens iets te gaan kopen, ruilen of om een klacht in te dienen. De verdiensten verschillen heel erg. Als je een maand lang veel klussen hebt, zit je misschien op 100 euro terwijl er ook maanden zijn waarin er minder opdrachten zijn.
  9. Festivalmedewerker
    Als je op één van de festivals hebt gewerkt, komt je e-mailadres terecht in een algemene mailinglist en ontvang je een e-mail wanneer er werk beschikbaar is. Verdiensten verschillen per festival, maar je kunt uitgaan van het minimumloon in de horeca.
  10. Veldwerker verkeersonderzoek
    Lekker een aantal dagen in de week met een notitieblokje en een klapstoeltje chillen bij een kruispunt en een paar uur lang auto’s, fietsers en voetgangers tellen. De verdiensten kunnen oplopen tot 125 euro per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.