Cultuur

Orale Bevrediging: Betaalbare wijnen, omdat goedkoop niet minder bevredigend hoeft te zijn

[dropcap]W[/dropcap]ijn wordt al sinds jaar en dag gebruikt bij de maaltijd. Vroeger omdat het gezonder was dan water, nu omdat het lekkerder is dan water. Maar welke wijn drink je waarbij? En, nog belangrijker, hoe houd je de glazen van je gasten gevuld zonder dat je stufi in één maaltijd wordt weggedronken? Zo kun je goedkoop blijven genieten zonder water bij de wijn te doen:

Soep

Bij een lichte soep, zoals een bouillon, past een frisse witte wijn zoals Mooi Fonteyn. Deze topper scoor je al voor 3 eurie bij de Gall & Gall. Ga je echter voor een zwaardere soep, zoals een tomatenroomsoep, dan ben je beter af met een wat vollere witte wijn zoals Canti, voor 3,99 te verkrijgen bij de Coop.

Instant noodles

Het is een wonder dat ze bij de Makkelijke Maaltijd van 24Kitchen nog nooit aandacht hebben besteed aan instant noodles, makkelijker dan dat wordt het namelijk niet. Bij deze lichte, pittige maaltijd past een frisse witte wijn uitstekend. Voor 3,19 haal je een Australische Cimarosa bij de Lidl.

Stamppot Hutspot

Bij deze verfijnde, klassiek Hollandse maaltijd valt altijd een rode wijn in te passen. Met een soepele afdronk om de pittigheid van de ui op te heffen en een klein frisje om de zoetigheid van de wortel te ondersteunen zit je met een Schoondal voor 1,99 helemaal goed. Verkrijgbaar bij de Coop.

Pizza

Dat je geen zin had om zelf in de pannen te roeren en besloot een Dr. Oetker in de oven te gooien doet natuurlijk niets af aan de behoefte om daar een lekker wijntje bij te nuttigen. Mooi Kaap van de Albert Heijn past hier met zijn aardse smaak prima bij en is voor 2,49 niet veel duurder dan de pizza zelf.

Pasta

Pasta met een roomsaus heeft vaak geen zware smaak en daarbij past een sappige rode wijn, die niet overheerst. Met de España van de Albert Heijn zit je altijd goed en dat voor slecht 3,99. Voordeeltje: hij wordt verkocht per liter. Voor een rode saus kan je een pittiger wijntje gebruiken, loop hiervoor een metertje verder in het gangpad van de Albert Heijn en koop de Argentina. Lekker kruidig en ook voor 3,99 per liter.

Afhaalchinees

Bij een exquise maaltijd als afhaalchinees past een verfrissende, licht bittere drank. Zijn goudgele kleur doet denken aan de piratenschatten waar je vroeger van droomde. Als het vocht over je tong rolt stijg je langzaam naar hogere sferen waar je studieschuld niet bestaat en De Krim slechts een nietig dorpje in Overijssel is. De bittere afdronk haalt je kalmpjes terug naar de realiteit. Schultenbrau is voor 0.42 per halve liter te verkrijgen bij de Aldi.

Een gedachte over “Orale Bevrediging: Betaalbare wijnen, omdat goedkoop niet minder bevredigend hoeft te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.