ActueelTips & Tricks

Sjoemel je door je studie heen

studeren-in-de-zon
Foto: Ed Yourdon

Deze 10 maart is de warmste 10 maart in Nederland ooit gemeten: de temperatuur in de Bilt liep op tot 15,2 graden. Met zulke temperaturen blijft het studiewerk natuurlijk liggen. Het leven is te kort om niet iedere minuut van dit soort dagen door te brengen op het terras. Gelukkig is er een manier waarop je kunt sjoemelen en alles toch op tijd kunt inleveren.

De meeste docenten zijn ontzettend digibeet en hier kun je je voordeel mee doen. Je kunt ‘per ongeluk’ je bijlage vergeten of een andere bijlage meesturen. Wat je ook kunt doen is je werk opslaan in een onleesbare extensie: bijvoorbeeld een Word document opslaan als een MP3 bestand. Het kan niet geopend worden en zo win je weer wat tijd om het toch op tijd in te leveren.

Je kunt ook een digitale opdracht later inleveren als je de datuminstellingen van je computer een paar dagen vroeger zet. Als de docent zegt dat je je opdracht niet hebt ingeleverd zeg je: maar ik heb het gewoon op tijd ingeleverd hoor. Het moet op Nestor staan. Wanneer de docent vervolgens kijkt, ziet ze dat het werk volgens de computer inderdaad op tijd is ingeleverd, terwijl het in werkelijkheid pas een uurtje geleden is ingeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.